Stadsmuseum Woerden nodigt uit voor Living Museum


WOERDEN – Komende zondag 14 april brengt de Stichts-Hollandse Historische Vereniging opnieuw de rijke geschiedenis van Woerden tot leven met optredens van de Werkgroep Historische Storytelling. Tijdens dit boeiende evenement kunnen bezoekers om 13.30 uur en om 15.00 uur kennismaken met verschillende personages uit het verleden van de stad.

Historische Storytelling is een unieke manier om personen en gebeurtenissen uit het verleden tot leven te brengen. De vertolkers nemen het publiek mee terug in de tijd door het verhaal te vertellen in de ik-vorm, terwijl ze gekleed zijn in passende historische kostuums. Elk verhaal, gebaseerd op historische feiten of aannemelijke historische context, biedt de toehoorders een levendige inkijk in het leven van een vroegere stadgenoot. Na afloop is het mogelijk om na te praten met de personages.

Deze keer kunnen bezoekers kennismaken met drie fascinerende historische figuren. Zo zal onder andere de vrouw van Jan de Bakker, Jacoba Jansdochter, het verhaal vertellen van haar man, die om zijn geloofsovertuiging werd vermoord in Den Haag. Daarnaast zullen bezoekers meekijken met de komst van Molukse Woerdenaren in 1951 door de ogen van tante Jo en horen ze de belevenis van de directeur van de Latijnse school die in 1672 getuige was van een verwoestende brand en zijn huis, de school en de Petruskerk in vlammen ziet opgaan.

De verhalen worden verteld in de sfeervolle Vroedschapszaal op de eerste verdieping van Stadsmuseum Woerden. Het programma duurt ongeveer één uur, waarbij de verhalen achter elkaar worden gepresenteerd. Zorg ervoor dat je op tijd in de zaal bent, want eenmaal begonnen is het niet mogelijk om nog binnen te komen. Het volgende Living Museum vindt plaats op 6 juli.

Het museum zal die dag geopend zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur en aanmelden voor het Living Museum Storytelling evenement is niet nodig. Voor meer informatie over toegangsprijzen kunt u terecht op de website van Stadsmuseum Woerden: www.stadsmuseumwoerden.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter