Vluchthaven in prachtige locatie: Gouwe Kerk

Gouda – Bijzondere muzikale theatervoorstelling ‘Vluchthaven’ laat jonge nieuwkomers hun verhalen delen. In de aangrijpende muzikale theatervoorstelling ‘Vluchthaven’ worden de echte verhalen en ervaringen van tien jonge nieuwkomers, leerlingen van de Internationale Schakelklas in Gouda, tot leven gebracht.

Sommige van deze jongeren hebben al jarenlang in Nederland gewoond, terwijl anderen nog maar kort geleden zijn aangekomen. Enkele zijn gevlucht voor conflicten of oorlogssituaties in hun thuisland. Door middel van interviews, gesprekken en improvisaties met de regisseur vormt ‘Vluchthaven’ een unieke voorstelling waarin eerlijke en ontroerende verhalen worden gedeeld. De jongeren vertellen op indringende wijze over hun aankomst op Nederlandse bodem, hun ervaringen, gemis, dankbaarheid, culturele verschillen, vriendschappen, veerkracht en het belang van een ‘vluchthaven’ – een plek van hoop en troost waar ze kunnen dromen van een nieuwe toekomst.

‘Vluchthaven’ wordt begeleid door twee muzikanten en twee zangeressen en heeft een duur van ongeveer 45 minuten. De voorstelling is toegankelijk voor een breed publiek en speciale voorstellingen worden ook georganiseerd voor middelbare scholieren. Op 15 mei vinden er voorstellingen plaats voor middelbare scholieren van het Coenecoop College, GSG Leo Vroman, Antoniuscollege, en ISK leerlingen in het ‘Cultuurhuis Garenspinnerij’.

Op donderdag 20 juni wordt de voorstelling gespeeld voor iedereen die geïnteresseerd is, op een prachtige locatie – de ‘Gouwe Kerk’. Toegangskaarten zijn gratis, maar reserveren wordt aangeraden. Daarnaast wordt het ‘Pay what you want’ principe gehanteerd, waarbij donaties de voorstelling ondersteunen. Deze bijzondere voorstelling is mede mogelijk gemaakt door GoudApot en het Oranjefonds.

John de Heij, regisseur van ‘Vluchthaven’, zegt hierover:

“Misschien vind ik dit wel de meest bijzondere voorstelling van het jaar om te maken. Een voorstelling waar jonge nieuwkomers door gevaarlijke situaties of door de oorlog in hun eigen land naar Nederland zijn gekomen en een aantal hier nog maar heel kort zijn. Zij vertellen op een kwetsbare, rauwe maar ook humoristische wijze hun eigen verhalen en ervaringen. Vanaf het moment dat ze aankwamen op …..en hopen op ….een VLUCHTHAVEN. In deze nieuwe voorstelling 10 jongeren met maar liefst 10 nationaliteiten. Door sponsoring van GoudApot en Oranje Fonds kunnen we de kaarten gratis aanbieden en ik vind en hoop dat iedereen dit gaat zien! Al bijna 1000 middelbare scholieren gaan jullie voor op 15 mei. Een voorstelling van 45 minuten op een fantastische plek: ‘De Gouwe Kerk’. Ik hoop jullie daar te zien!!! En pay what you want!”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp