Een en al muziek deze zomer in Gouda

Gouda Zit Vol Muziek Deze Zomer

Als muziekliefhebber ben je deze zomer in Gouda helemaal op je plek. De historische stad bruist van de muziek en evenementen. Niet zo verwonderlijk, want Gouda kent van oudsher ontzettend veel muzikaal talent, koren, orkesten en bandjes. Het zou zomaar kunnen dat de stad de komende jaren uitgroeit tot dé muziekstad in het Groene Hart.

Houtmanplantsoenconcerten: Een Historische Traditie

De Houtmanplantsoenconcerten zijn een iconische zomeraangelegenheid in Gouda. Deze concerten, vernoemd naar ontdekkingsreiziger Cornelis de Houtman, bieden een mix van klassieke en hedendaagse muziek te midden van het groene Houtmanplantsoen. In 2024 vinden de concerten voor de 29e keer plaats op 7 juli, 14 juli, 21 juli, 28 juli, 4 augustus, 11 augustus, 18 augustus, 25 augustus en 1 september. Ze beginnen om 14:00 uur en duren tot 16:30 uur. De toegang is gratis. Bekijk hier het programma: Houtmansplantsoen Concerten.

Goudse Popweek: Ontdek Lokale Talenten

Van 28 juni tot en met 7 juli bruist Gouda van muzikale energie tijdens de eerste editie van de Goudse Popweek, georganiseerd door Stichting Culturele Verrassingen. Deze week biedt een unieke ervaring waarin Gouda haar rijke muzikale erfgoed viert en lokale talenten in de schijnwerpers zet. De agenda vind je hier.

Gouda Leeft: Een Feest van Diversiteit

Op zaterdag 6 juli komt Gouda tot leven met het pop-up festival Gouda Leeft, dat samenvalt met de Goudse Popweek. Voor het derde jaar op rij biedt Gouda Leeft een dag vol live-optredens, verspreid door de stad van 13:00 tot 22:00 uur, met minimaal dertig acts op diverse locaties. Het festival viert de gevarieerde muziekcultuur van Gouda en legt dit jaar extra nadruk op de betrokkenheid van lokale ondernemers. Ontdek waar je kunt genieten op 6 juli hier.

Gouda Jazz 25: Startup Festiviteiten

Sinds de jaren ’80 stond de Goudse binnenstad jaarlijks op zijn kop door het ‘Randstad Jazzfestival’. Dit festival verdween rond 2000, maar in 2025 keert het terug als Gouda Jazz Festival. De voorbereidingen zijn in volle gang en op 6 juli, van 11:00 uur tot 16:00 uur, laten de Paramount Jazz Band, Six Pack Jazz Gang en de New Orleans Jazz Band de historische Markt swingen. Meer informatie vind je hier.

Gouda viert de Zomer

Het IJsselhuis, een voormalig schipperswachtlokaal, is een unieke locatie in Gouda en verandert tijdens Gouda viert de Zomer in een festivalterrein. In 2024 vinden er vier muzikale edities plaats, verspreid over de zomermaanden. De aftrap was op 9 juni, en op 7 juli is er weer veel te beleven. Meer info vind je hier.

Goudse Zomeravonden bij STADSKANT

STADSKANT is een inspirerende ontmoetingsplek in Gouda voor flexwerken, exposities, evenementen en meer. Tijdens de Goudse Popweek op 3 juli en op 14 augustus biedt STADSKANT intieme live-muziekoptredens. Toegang is gratis. Meer informatie vind je hier.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle optredens in de Goudse Schouwburg en de andere theaters die de stad rijk is. Kortom van welke muziekgenre ook houdt, mis deze muzikale zomer in Gouda niet!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp