Jeugdtheaterhuis podium met expositie ‘Your Stories’

Gouda – Met de expositie ‘Your Stories’ geeft Jeugdtheaterhuis inspirerende verhalen van Goudse jongeren een groots podium. De interactieve expositie is onderdeel van een mini-festival waarbij ook proeflessen en workshops te volgen zijn. Zaterdag 29 juni vindt de expositie plaats in Cultuurhuis Garenspinnerij.

Geef jongeren de ruimte, dan vertellen ze bijzondere, inspirerende en vaak kwetsbare verhalen. Dat is het uitgangspunt van verhalenplatform Your Stories waarmee het Jeugdtheaterhuis de verhalen van jongeren van 12 t/m 26 jaar een podium geeft. In uiteenlopende en creatieve vertelvormen, waaronder rap, dans en zang, krijgen jongeren de kans om van zich te laten horen.

Projectleider Sarah Evers: ‘’Met Your Stories willen we jongeren laten kennismaken met kunst als een middel om hun verhaal te delen, en met aandacht te luisteren naar het verhaal van de ander. Door de diversiteit aan verhalen van, door en voor jongeren creëren we een vrijplaats waar zij zichzelf kunnen herkennen in andermans verhaal.’’

Deze verhalen komen samen in de expositie ‘Your Stories’. Bezoekers kunnen de verhalen van Goudse jongeren beleven in foto, film en audio. Fotograaf Bram Tackenberg gaf in aanloop naar deze expositie workshops waarin jongeren hun verhaal in beeld brachten. Ook deze foto’s zijn te bewonderen tijdens de expositie op zaterdag 29 juni tussen 13:00 en 18:30 uur.

Die dag kunnen kinderen en jongeren ook meedoen met proeflessen theater en een gratis workshop podcast maken. Hiervoor kunnen zij zich aanmelden via de website van Jeugdtheaterhuis. Daarnaast is er een vertoning van de korte film Journey, gemaakt door oud-leerlingen van Jeugdtheaterhuis.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp