Voorkom zwerfafval

Op zaterdag 18 maart was het Landelijke Opschoondag. Een dag waarop we in Nederland samen de mouwen hebben opgestroopt om zwerfafval in te zamelen. Wist je dat 48% van het zwerfafval bestaat uit eet- en drankverpakkingen? En dat 22% bestaat uit papier? Zwerfafval is een grote ergernis voor velen. Het geeft niet alleen een vies straatbeeld en trekt ongedierte aan, het kost ook nog eens veel geld om het op te ruimen. Zwerfafval is slecht voor de natuur, dier en mens. Dus: help jij (het hele jaar door) mee om jouw buurt schoon te houden?
 
Op straat kom je regelmatig een flesje, blikje, verpakking van afhaaleten en drinken, snoepwikkel, zakdoekje, bonnetje en/of reclamefolder tegen. Zonde, want de verpakkingen en het papier zijn prima te recyclen. Als we zorgen dat het plastic en papier in de juiste afvalbak belanden, dan kunnen we er weer nieuwe producten van laten maken. Zo besparen we grondstoffen, energie én het vermindert de uitstoot van CO2. 


 
Meld bijplaatsingen
Naast rondslingerend (zwerf)afval is afval naast (de ondergrondse) containers ook een grote ergernis van veel mensen. Het afval naast de container noemen we ook wel bijplaatsingen. Tref je een bijplaatsing aan? Meld dit dan via het meldingsformulier van Cyclus of bij je gemeente. 
 
Container in storing
Een afvalzak naast de container hoeft niet per se te betekenen dat de container in storing staat. Controleer daarom eerst of de container werkt. Kun je de container echt niet openen? Heel vervelend! Wist je dat je dan jouw afvalzak kwijt kunt bij een reservecontainer in de buurt? Of je neemt de afvalzak weer mee naar huis. Het is niet toegestaan om de zak naar de container te zetten.
 
Een container die niet open gaat, kan betekenen dat de container vol is of in storing staat. Als dit het geval is, meld dit dan bij Cyclus. Je kan een melding doen in het meldingsformulier of door te bellen naar de klantenservice van Cyclus. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter