‘s Werelds grootste kaasplank in Woerden

Op vrijdagmiddag 23 september vanaf 16.00 uur wordt in Woerden een poging gedaan voor een nieuw wereldrecord “grootste kaasplank”. Om dit te halen moeten er zeker 150 soorten kaas zijn met een totaal gewicht van 2500 kilo en dat wordt dus nog een hele uitdaging.

Net als in Bodegraven heeft de kaasindustrie heeft al eeuwenlang een belangrijke rol in de bedrijvigheid in Woerden. Wie kent er niet de prachtige prenten van kaashandel op de marktpleinen, lang geleden in Woerden. Nog steeds speelt de kaasindustrie een grote rol in ondernemend Woerden. Dus tijd voor een echt kaasfeestje ter gelegenheid van Woerden 650.

In 2018 vestigden de zuivelboeren in Madison (de Verenigde Staten) het wereldrecord voor het grootste kaasplateau dat ooit werd geserveerd. Dit record staat al 4 jaar te wachten op het moment dat het verbroken wordt! Eerlijk is eerlijk dit record hoort thuis in Woerden. Op vrijdagmiddag 23 september gaat er een poging komen om het record naar Woerden te halen. Er zijn wel 150 soorten kaas met een totaal gewicht van 2500 kilo nodig!

Heerlijk nagenieten kan natuurlijk ook, koop een kaasplankje en proef onbeperkt van kaas onder het genot van uitleg door de kaasbedrijven.
Dus trommel je vrienden, familie en collega’s op en beleef met z’n allen een gezellige vrijdagmiddagborrel met een heerlijk kaasplankje!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter