Roan van der Weide in actie op NK’s

Na de Nederlandse Junioren Kampioenschappen vorig weekend, waarbij Roan van der Weide 5e van Nederland op de 200 meter schoolslag is geworden en 6e van Nederland op de 100 meter schoolslag, stond hij afgelopen weekend weer aan de start van een NJK. Ditmaal had hij zich geplaatst voor het NJK Lange Afstanden waar hij de 1500 meter vrije slag zwom. Roan begon met een snelle eerste 100 meter, maar na 300 meter lukte het hem niet om lekker in zijn slag te komen. Hij tikte uiteindelijk als 16e aan.

Naast het NJK kwam Roan dit weekend ook in actie op het NK, hij zwom drie afstanden met de senioren estafettes. Op vrijdagavond stond de 4x 200 meter vrije slag op het programma, waarbij de ploeg als 9e van Nederland eindigde. Op zaterdag stond de 4x 100 meter wisselslag op het programma. Het NK werd afgesloten met de 4x 100 meter vrije slag. 

Volgend weekend staat voor Roan zijn laatste NK voor dit seizoen op het programma, dan komt hij in actie op het NK Sprint in Rotterdam. Hij zwemt dan de 50 meter schoolslag en de estafette 4x 50 meter vrije slag. 

Op de foto: Roan van der Weide op het NK

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter