Stoperabus : Rigoletto

Rigoletto, opera van Giuseppe Verdi (1813 – 1901), is de hofnar van de hertog van Mantua. Hij bespot graaf Monterone, wiens dochter door de hertog verleid is en wordt daarop vervloekt.

Vermomd als een arme student maakt de hertog vervolgens Rigoletto’s dochter Gilda het hof. Zij wordt door hovelingen met hulp van de nietsvermoedende Rigoletto ontvoerd en naar het paleis gebracht, waar zij eveneens verleid wordt. Rigoletto neemt dan de huurmoordenaar Sparafucile in de arm, die met behulp van diens zuster Maddalena de hertog naar zijn woning buiten de stad lokt, maar ook Maddalena zwicht voor de charmes van de edelman. Zij weet haar broer te overreden een ander in de plaats van de hertog te doden en Gilda, die dit gesprek afluistert, besluit zich voor de hertog op te offeren. Als Rigoletto de zak met het lijk naar de rivier sleept, hoort hij in de verte de stem van de hertog en ontdekt hij zijn stervende dochter in de zak. De vloek is in vervulling gegaan.

Vertrek 16.30 uur vanaf Zalencentrum De Brug in Reeuwijk | 16.45 uur vanaf NS Station Bodegraven 5e rang €81,00 | 4e rang € 111,00

Datum

18 sep 2024

Tijd

16:45

Locatie

Cultureel Centrum Evertshuis
Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven
Website
https://www.evertshuis.nl/

Kosten

€111.00

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp