Serious Music Alphen | Mangrove en Genesis Project 

Op vrijdag 7 juni verzorgen de formatie Mangrove en de (tribute)band Genesis Project een dubbelconcert vol met symfonische rock in Parkvilla Theater. Zowel Mangrove (2011, 2016, 2018 en 2022 ) als Genesis Project (2019) waren al eerder te zien/horen bij Serious Music Alphen en staan garant voor optredens van hoge kwaliteit!

Mangrove en The Genesis Project hebben niet alleen qua sound, maar qua bezetting de nodige raakvlakken. Ebert Zwart is bekend van The Genesis Project, maar sinds kort de nieuwe toetsenman van Mangrove. En Mangrove-zanger/gitarist Roland van der Horst is inmiddels ook een bekend gezicht bij The Genesis Project!

Het 1e deel van de avond wordt verzorgd door Mangrove. De band  is afkomstig uit de omgeving van Apeldoorn en speelt eigen songs waarbij wordt teruggegrepen op de symfonische rockmuziek van de jaren 70. De band bereikte zijn top met het zeer goed ontvangen (3e) album ‘Beyond Reality’ (2009) en de live-dvd ‘The Show Beyond Reality’ (2012). De band bleef actief met optredens, maar op een nieuw album moest lang worden gewacht. Na 14 (!) jaar is die er dan eindelijk: met  ‘Bridge to Fiction’ . Een album dat staat als een huis en klikt als een klok. Mangrove is dus terug, met -nog altijd- Roland van der Horst als frontman (zang/ gitaar),  Lex Bekkernens drums), Pieter Drost (bas) en Ebert Zwart (toetsen) die de in 2021 vertrokken Chris Jonker is opgevolgd. Mangrove speelt deze avond natuurlijk veel nummers van het nieuwe album, maar er is ook ruimte voor de ‘klassiekers’ van de band.

Na de pauze volgt The Genesis Project. Deze band is bijna 25 jaar geleden ontstaan en heeft sindsdien met veel enthousiasme diverse shows van Genesis opgevoerd.  Deze band is veel meer dan een tributeband die je laat genieten van de intelligente rock van Genesis. De authentieke sound wordt gegarandeerd door de vette keyboards en bass pedals, het loepzuivere gitaarwerk en de bombastische drums. Na de ‘Seconds Out’-show (2019) vertolkt Genesis Project nu hun ‘Two Sides Live’ show. Daarin komen-naast  bekende Genesis klassiekers ‘Firth of fifth’, Cinema show en One for the vine’ ook het  latere songs van Genesis aan bod, toen Genesis (na het vertrek van gitarist Steve Hackett) als trio doorging. Denk daarbij aan songs als Jesus He Knows Me’, ‘Follow You Follow Me’, ‘That’s All’, ‘Hold On My heart’ en ‘Land of Confusion’.  ‘Two Sides Live’ is een eigentijdse show, die Genesis liefhebbers zeker zal bevallen!

Kortom: een mooie, lange avond met heerlijke vertrouwde en nieuwe  symfonische rock in het sfeervolle Parkvilla!

Kaartenverkoop
Voorverkoop: € 20,-
Op de avond zelf: € 25,-

Datum

07 jun 2024
Verlopen!

Tijd

20:30

Locatie

Cultuurcentrum Parkvilla
Cornelis Geellaan 2, 2406 JG Alphen aan den Rijn
Website
http://www.parkvilla.nl

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp