Serious Music Alphen | Albion UK en Flamborough Head

Serious Music Alphen heeft een bijzondere primeur te pakken: het eerste optreden buiten Engeland van ALBION UK.  Niet zomaar een band, want Albion is de band van  componist, producer, zanger, fluitist en (net ex-Jethro Tull) gitarist Joe Parrish-James. Tweede gitarist in Albion is Jack Clarke. Hij verving Jethro Tull bassist David Goodier toen deze geopereerd moest worden en is nu de vervanger van zijn ALBION collega Joe in de roemruchte band. Bassist in Albion is Peter Szypulski en de nieuwe drummer is Ollie Medlow. En ook daar druipt de klasse af.

Recent bracht ALBION het prachtige album Lakesongs of Elbid uit. Denk bij de muziek van Albion aan de Middeleeuwen, aan prachtige rustige melodieën die overgaan in progrock en eindigend in klassiek gitaarspel. En dat op een manier waar de meeste bands in dat genre niet aan kunnen tippen. De arrangementen zijn fenomenaal en dan heeft Joe Parrish-James ook nog eens een fantastische stem voor dit genre. Zijn fluitspel mag er ook wezen. De namen van de songs op dit album geven ook prima aan waar je wat de muziek betreft aan moet denken: naast songs over meren (Lakesongs) zijn dat bijvoorbeeld Arthurian Overture, Finding Avalon en Pagan Spirit. ALBION UK is een volstrekt originele entiteit in de progfolk-rock scene. De recensies van het album zijn fantastisch. De band ziet er naar uit om het album (en meer!) live ten gehore te brengen in Parkvilla.

Flamborough Head zal deze avond de support verzorgen. Deze uit Friesland afkomstige band werd  begin jaren ’90 opgericht door Edo Spanninga (toetsen), met onder andere Koen Roozen op drums. Na 2 albums voegden Margriet Boomsma (lead-vocalen, fluit) en Eddie Mulder (gitaar, bas en zang) zich bij de band. In de nieuwe samenstelling veranderde ook de sound van de band: melodieuzer en ‘folky’. Dat is te horen op tot het album Lost In Time (2013). Het album werd goed ontvangen en leidde tot een reeks optredens, waaronder bij Serious Music Alphen in Parkvilla (2014). In corona-tijd werd het album Jumping The Milestone (2022) opgenomen. Ondanks veranderingen in de samenstelling (maar nog altijd met oudgedienden Edo Spanninga, Margriet Boomsma en Koen Roozen) is Flamborough Head nog springlevend en kijkt de band uit naar een nieuw optreden in Parkvilla, zeker in combinatie met de progfolk-collega’s van ALBION UK.

ALBION UK en Famborough Head staan garant voor een unieke en mooie avond met melodieuze folk-progrock ‘met pit’! 

Kaarten: € 20,- 

Datum

06 sep 2024

Tijd

20:30

Locatie

Cultuurcentrum Parkvilla
Cornelis Geellaan 2, 2406 JG Alphen aan den Rijn
Website
http://www.parkvilla.nl

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp