Sam Hil Atalanta Exposeert met Queer Portretten

Vanaf vrijdag 11 oktober sieren intrigerende schilderijen en aquarellen van de Amsterdamse kunstschilder en illustrator Sam Hil Atalanta (1988 Soest; Codarts Rotterdam, UVA) de muren van Galerie Van Slagmaat. Sam portretteerde queer personen, zij zien gender en geslacht als iets fluïde. Deze eerste solo-expositie is georganiseerd vanwege de Woerdense Regenboogweek, maar zéker niet alleen bedoeld voor de LHBTI-community. Elke kunstliefhebber kan zijn/haar/diens hart ophalen!

Sam Hil is als illustrator bekend van educatieve projecten als The Vulva Gallery, You’re Welcome Club en The Body Diversity Gallery, waarvan boeken en andere items verkrijgbaar zijn in de galerie. En in de rest van de wereld, trouwens. Diens werk gaat over diversiteit, seksualiteit en inclusiviteit. De portretten van Sam Hil zijn minder in de publiciteit maar ze zijn net als diens andere werk zorgvuldig en onomwonden. De expositie is zacht en verfijnd, maar laat ook zien dat het verwarrend  kan zijn als je ontdekt dat je buiten het het RO normatieve patroon valt.

De expositie wordt op zaterdag 12 oktober om 15.30 uur feestelijk geopend door wethouder van cultuur, Jelmer Vierstra, en Sam Hil is daarbij. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Op vrijdag 8 november is in galerie REGENBOOG RECREATIE, een spelletjesavond – 30 Seconds, Cards against Humanity, What do you meme, Weervolven etc.- voor regenboogjongeren tussen 15-25 jaar. Inloop van 20.00-20.30 uur, gratis entree en koffie en thee.

De expositie is te zien van vrijdag 11 oktober tot en met zaterdag 16 november 2024 op vrij- en zaterdag van 10-17 uur bij Galerie Van Slagmaat, Leidsestraatweg 36, Woerden. Daarnaast kan de expositie op afspraak bezocht worden, bel naar Mariëtte op 06 4872 9544.

De expositie is onderdeel van de Regenboogweek die verder wordt georganiseerd door Coming Out Woerden. Want je bent goed zoals je bent.

Datum

23 okt 2024

Tijd

08:00 - 18:00

Locatie

Galerie Van Slagmaat
Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden
Website
https://galerievanslagmaat.nl/

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp