Historische Kring Bodegraven herstelt niet alleen begraafplaats Sint Gallushof, maar brengt ook geschiedenis tot leven

Bodegraven -De Historische Kring Bodegraven heeft recentelijk de historische begraafplaats Sint Gallushof een ingrijpende opknapbeurt gegeven en vandaag werden de eerste informatiebordjes geplaatst die bezoekers de verhalen achter de graven vertellen. Met behulp van QR-codes kunnen geïnteresseerden eenvoudig toegang krijgen tot de levensgeschiedenissen van de personen die hier begraven liggen en zo een beter beeld krijgen van de Bodegraafse gemeenschap en regio uit vervlogen tijden.

De Sint Gallushof, gelegen aan de zuidelijke kant van de Sint Galluskerk, heeft een rijke maar tragische geschiedenis. Oorspronkelijk was het kerkhof onderdeel van de kerk, maar na de verwoestingen door Franse troepen in de 17e eeuw raakte het in verval en werd het nauwelijks nog onderhouden. Halverwege de 19e eeuw werd er aan de noordkant van de grotendeels herbouwde kerk een nieuw kerkhof aangelegd, dat echter slechts korte tijd in gebruik bleef omdat men vond dat een begraafplaats in het centrum van het dorp niet erg hygiënisch was. Wat jarenlang resteerde was een zwaar verwaarloosde, maar intrigerende Sint Gallushof.

Met de vernieuwingen op de begraafplaats Sint Gallushof hoopt de Historische Kring Bodegraven de vergeten verhalen van de Bodegraafse gemeenschap weer onder de aandacht te brengen en bezoekers de mogelijkheid te bieden de geschiedenis op een toegankelijke en boeiende manier te ontdekken. Volgende week wordt het laatste deel van de bordjes geplaatst en is de historische begraafplaats in zijn oude glorie hersteld.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp