Streekmuseum Reeuwijk verwelkomt twee nieuwe iconische bewoners: Willem Turfsteker en Jet Waterpret

V.l.n.r: Jet Waterpret en Willem Turfsteker

Reeuwijk – Het Streekmuseum Reeuwijk heeft twee bijzondere nieuwe bewoners verwelkomd. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst voor de groep vrijwilligers, die hard aan het werk is met de afbouw en inrichting van het nieuwbouwdeel, werden Willem Turfsteker en Jet Waterpret officieel gepresenteerd.

Willem Turfsteker en Jet Waterpret zijn iconische figuren die bezoekers op een unieke manier door de verhalen van het Streekmuseum Reeuwijk zullen leiden. Willem Turfsteker staat symbool voor het rijke verleden van de turfwinning en biedt een inkijkje in het leven van de mensen die hierbij betrokken waren. Jet Waterpret richt zich op de toekomst van het Groene Hart en verbeeldt de uitdagingen op het gebied van bodemdaling, klimaatverandering en waterbeheer.

Vrijwilligers van het Streekmuseum Reeuwijk

De ontwerpen zijn bedacht en uitgewerkt door de Reeuwijkse AnneMarie Visser, die samen met haar team van EDGH.nl regelmatig video’s maakt bij en voor het Streekmuseum. “Tijdens onze samenwerking met het museum kwam ik in contact met Wim Verweij, een bron van prachtige lokale verhalen. Daar moesten we iets mee doen,” aldus AnneMarie Visser. Na de creatie van zijn alter ego Willem Turfsteker, ging zij samen met de marketingwerkgroep van het museum direct door met het ontwikkelen van Jet Waterpret.

Met de komst van deze twee nieuwe bewoners wil het Streekmuseum Reeuwijk niet alleen de rijke historie van het plassengebied tot leven brengen, maar ook aandacht schenken aan de actuele en toekomstige thema’s die de regio raken. De nabijheid van Landal GreenParks biedt een groot potentieel aan bezoekers en met Willem en Jet heeft het museum nu twee sterke trekpleisters die aanspreken.

De komende tijd zullen Willem Turfsteker en Jet Waterpret een prominente rol spelen in de marketingactiviteiten van het museum. Ze gaan op charmeoffensief om jong en oud te betrekken bij de verhalen van het Groene Hart. Het Streekmuseum Reeuwijk hoopt hiermee niet alleen haar vaste bezoekerspubliek te enthousiasmeren, maar ook een nieuwe generatie bekend te maken met dit unieke gebied, zijn geschiedenis en de toekomst.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp