Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers voor natuurbeheer in de Nieuwkoopse Plassen

Nieuwkoop – De herfst is begonnen en dat betekent dat de prachtige herfstkleuren weer verschijnen in Nieuwkoopse Plassen. Tot aan het broedseizoen werken rietsnijders, boeren en vrijwilligers samen met de boswachters om dit mooie gebied te onderhouden. De boswachters van de Nieuwkoopse Plassen zoeken nu extra vrijwilligers die willen helpen bij het beheer van deze bijzondere plek in het Groene Hart.

Boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten vertelt: “Elke dinsdag en/of donderdag kun je samen met andere vrijwilligers aan de slag in de Nieuwkoopse Plassen. Je kunt bijvoorbeeld boompjes en struiken snoeien, takken verslepen en de wandelpaden toegankelijk houden. We zoeken ook mensen die hekken kunnen maken en plaatsen, of die handig zijn met het onderhoud van machines en boten.”

John legt uit dat vrijwilligerswerk veel voldoening geeft: “Het is prachtig om de natuur van de Nieuwkoopse Plassen te helpen behouden. Bovendien is het heel gezellig om samen met andere natuurliefhebbers te werken.” De boswachter zoekt vrouwen en mannen die het leuk vinden om buiten bezig te zijn. Natuurmonumenten zorgt voor handschoenen, laarzen, gereedschap en natuurlijk koffie en thee tijdens het werk.

Heb je interesse om wekelijks mee te helpen in het natuurgebied of wil je eerst een keertje mee te lopen om te zien of dit werk bij je past? Kijk dan op de website van Natuurmonumenten voor vacatures voor vrijwilligers of stuur een mailtje naar boswachter John Pietersen via j.pietersen@natuurmonumenten.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp