Succesvolle Zesde Editie van Rondje Kunst in Schoonhoven

Schoonhoven – De zesde editie van Rondje Kunst op 5 en 6 oktober was een groot succes. De historische binnenstad opende tijdens een zonnig weekend haar deuren voor kunstliefhebbers, die op vijftien unieke locaties een indrukwekkende diversiteit aan kunstvormen konden bewonderen. Van beeldende kunst en edelsmeedwerk tot fotografie en textielkunst — het evenement toonde het werk van toonaangevende kunstenaars en edelsmeden van hoog niveau.

Bezoekers kregen niet alleen de kans om het eindresultaat te zien, maar konden ook het creatieve proces van dichtbij ervaren. Door in gesprek te gaan met de kunstenaars ontdekten zij de technieken, materialen en inspiratiebronnen die aan de basis staan van de kunstwerken.

Nieuw dit jaar was het educatieve programma voor de lokale schooljeugd, dat de aandacht trok van zowel basisschool- als middelbare scholieren. Door interactieve workshops onder begeleiding van kunst- en museumdocenten, kregen kinderen de kans om hun creativiteit te ontdekken en hun blik op kunst te verruimen. Daarnaast bood een workshop voor volwassenen de mogelijkheid om met de Visual Thinking-methode kunst op een vernieuwende manier te benaderen.

De Kunstroute, die zowel te voet als per fiets gevolgd kon worden, werd enthousiast ontvangen door het publiek. Het verzamelen van stempels bij elke locatie gaf het evenement een extra speels element. Het zonnige weer op zondag zorgde ervoor dat vele bezoekers optimaal konden genieten van de bijzondere locaties en inspirerende kunstwerken in het hart van Schoonhoven.

Rondje Kunst bewees wederom een waardevolle toevoeging te zijn aan het culturele aanbod in de regio en bood een unieke kans om kunst en cultuur in een intieme setting te beleven.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp