Wat zou u doen met een ton?

Bodegraven-Reeuwijk – We moeten anders omgaan met water. Een regenton kan hierbij helpen. Wist u dat u van één dakhelft jaarlijks al 150 badkuipen aan water kunt opvangen?

Jaarlijks valt er heel wat regen op ieders dak. Dit schone water stroomt nu vaak nog naar het riool en moet vervolgens gezuiverd worden. Dit is natuurlijk zonde. Bovendien krijgen we door klimaatverandering steeds vaker te maken met extreem weer. Het ene moment hebben we te veel water en het andere moment te weinig. Ook onze drinkwatervoorziening staat onder druk.

Win een regenton!
Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden organiseert daarom een wedstrijd voor alle inwoners die in het gebied wonen van de Stichtse Rijnlanden. Dit geldt voor een deel van Bodegraven-Reeuwijk (niet voor het deel dat onder het Hoogheemraadschap van Rijnland valt). Laat voor 31 oktober weten wat u zou doen met een ton. Dit kunt u doen door de QR-code te scannen en daar het formulier in te vullen. De leukste en meest creatieve inzendingen winnen een regenton. Begin november wordt er contact opgenomen met de winnaars.

Subsidie bij de gemeente
Ook de gemeente helpt bij het opvangen en hergebruiken van water. Dit doen we door maatregelen te nemen in de openbare ruimte. Maar ook in de tuinen valt veel winst te behalen. Wilt u een regenton aanschaffen? Dan kunt u hiervoor een subsidie krijgen als u binnen de dorpskernen van onze gemeente woont. Er is ook geld beschikbaar voor het vergroenen van uw dak. Deze regeling loopt tot 31 december 2024. Dus kijk snel voor meer informatie op bodegraven-reeuwijk.nl/subsidie-klimaatadaptatie.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp