Alzheimer HerinneringsRit Utrechtse Heuvelrug

Ruim 700 deelnemers aan fietstocht of wandeling en ruim € 300.000 gedoneerd.

Het zonnige nazomerweer dat al een week lang voorspeld werd bleek uit te komen. Het heeft een wandelvriendin en mij geïnspireerd om naar het Leerhotel Het Klooster bij Amersfoort te gaan om mee te wandelen en te doneren voor Stichting Alzheimer Nederland. We waren er niet alleen! Ruim 700 deelnemers voor de drie uitgezette fietsroutes en de 15 km lange wandeling.

De zonnige dag werd versterkt door alle deelnemers in het gele shirt! Na een wat saaie route langs een doorgaande verkeersweg, ging de route het bos in en liepen we over een deel van de Utrechtse Heuvelrug. De heide al ver uitgebloeid, maar langs “De Onvergetelijke kilometer” “bloeiden” de blauwe, zijden vergeet-me-nieten. Herinneringen aan dierbaren die met naam of foto langs de route op een foto of met hun naam op een margriet er in gedachten bij waren.

Het met je hobby, je wandelvriendin en het fantastische doel op een zonnige zaterdag genieten van de natuur, geeft een bijzondere herinnering. Die voor mij erg emotioneel werd toen bij de berm vol foto’s en namen een violiste Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij live speelde en zong. Na 16,4 km werden we aan de finish ontvangen met een “medaille”. Een houten margriet werd omgehangen en de koffie lonkte.

Toen vanaf het podium met een live optreden een zangeres Door de wind van Miss Montreal door de luidsprekers klonk, hielden zelfs de stoerste deelnemers het niet droog. Dat is een onvergetelijke herinnering voor mij. Toen was ik de vermoeidheid en spierpijn even kwijt.

De namen van mijn achternicht en mijn zwager staan op een margriet langs de Onvergetelijke Kilometer en draaien waarschijnlijk nog ergens in de wind. Ik stuur de foto’s van mijn wandeling naar hen!

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp

Column:

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp