Call of Nature – In Beeld en Taal

Alpgen aan den Rijn – In deze unieke vijfdaagse Masterclass-Workshop staat de natuur centraal als inspiratiebron voor kunst en poëzie. Onder de inspirerende begeleiding van Krikor Momdjian, een gerenommeerd beeldend kunstenaar, gaan de deelnemers aan de slag om hun creativiteit te ontplooien. Deze workshop is open voor zowel beginners als gevorderden, inclusief schilders, beeldhouwers, dichters en schrijvers.

De week start met een lezing door Krikor gericht op het thema van de workshop. Hier ook voorbeelden van Beelden en Gedichten om inspiratie op te doen.

Het thema is de Relatie tussen Beeld en Taal

  • Wat doet een beeld?
  • Wat zegt een woord?

Daarna gaan de deelnemers individueel aan de slag voor drie dagen achter elkaar. De week eindigt met een presentatie van het gemaakte werk van deelnemers voor vrienden en familie.

In het verleden heeft Krikor schilderlessen en speciale workshops verzorgd in Parkvilla. Krikor is ook bekend van nationale en internationale tentoonstellingen in musea, galerieën en kunstbeurzen. Hij gaf lezingen aan de Universiteit van Leiden en kunstacademies in Nederland. Was meerdere malen jurylid voor de beoordeling eindexamen werken op kunstacademies.

In lezingen en workshops georganiseerd door academies, heeft Krikor opgetreden met o.a. Marlene Dumas, Remy Jungerman, Kader Abdolah. Hij gaf lezingen op de Universiteit van Oxford en Universiteit van Bologna. Zijn werken zijn o.a. opgenomen in collecties van Museum De Lakenhal in Leiden, Universiteiten van Oxford en Bologna en in privé collecties in binnen en buitenland.

Krikor Momdjian (1947) woont en werkt in Nederland als beeldend kunstenaar voor 45 jaar. Hij verhuisde definitief naar Nederland vanaf Parijs (in 1979) na het voltooien van de post academie studies op de kunstacademies in Parijs, in Florence en Beirut.

Deelname en Registratie
Iedereen met interesse in kunst en poëzie is welkom om deel te nemen aan deze workshop. Registratie is nu open. Mis deze unieke kans niet om te leren en te creëren onder leiding van een van de meest veelzijdige kunstenaars van deze tijd.

Meer informatie is te vinden op www.parkvilla.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp