Groene Hart Lyceum presenteert papieren kostuums in Castellum

Alphen aan den Rijn – Deze zomer zal Castellum een bijzondere tentoonstelling herbergen, in samenwerking met het Groene Hart Lyceum. Leerlingen van klas 3 hebben indrukwekkende papieren kostuums gecreëerd, geïnspireerd door de Barok en Rococo stijlen. Deze kunstwerken zijn zichtbaar vanaf het Rijnplein, waardoor bezoekers de gelegenheid krijgen om te genieten van deze creatieve uitspattingen.

De stijlen van de Barok en Rococo, bekend om hun onregelmatige, asymmetrische maar elegante vormen, dienden als uitgangspunt voor deze interessante groepsopdracht. Leerlingen onderzochten de 18de-eeuwse stijlen en vertaalden deze in papier met krullen, roesjes, bladeren en volumineuze vormen. De uitdaging was om met diverse papiersoorten een draagbaar kostuum te ‘bouwen’, waarbij lichte kleuren zoals pasteltinten en witten werden toegepast, typisch voor die tijd.

Het resultaat is een vrolijke en innovatieve expositie die de technische vaardigheden en artistieke talenten van de leerlingen benadrukt. De kostuums, die in Castellum te bewonderen zijn, brengen de barokke en rococo-invloeden op een eigentijdse manier tot leven. “Wij zijn heel trots dat wij deze expositie mogen herbergen tijdens de zomerperiode in Castellum. Mooi om het talent van de leerlingen te mogen bewonderen. Kom allemaal deze zomer gezellig gluren door de ramen van Castellum,” aldus Annelies de Jeu, creatief producent van Castellum.


De samenwerking tussen Castellum en het Groene Hart Lyceum gaat verder dan alleen deze tentoonstelling. De leerlingen bezoeken regelmatig theatervoorstellingen als onderdeel van de CKV lessen, wat hen inspireert en motiveert om zelf creatief aan de slag te gaan. Het presenteren van hun werk in Castellum biedt een platform waar educatie en cultuur samenkomen.

Een unieke kans om de kunstzinnigheid van de leerlingen van dichtbij te bewonderen. Bezoekers aan het Rijnplein en het publiek van Castellum kunnen gedurende de hele zomer genieten van deze creatieve kostuums die de zomerse sfeer extra kleur geven.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp