Fotowedstrijd Bodegraven – Reeuwijk

Bodegraven – Reeuwijk – In de zonovergoten Bouwsteeg voor de deur van Het Groene HartHuys vond zaterdag 18 mei de prijsuitreiking en opening plaats van de expositie van de fotowedstrijd. Het publiek was in groten getale op komen dagen om de 79 ingezonden foto’s te bewonderen.

Na een openingswoord van trotse GHH voorzitter Peter Blanken gaf hij het woord aan wethouder Elly de Vries, die de prijzen uitreikte aan de trotse fotografen. Zij gaf bij de meeste winnende foto’s wel een inkijkje in het juryrapport. De jury bestaande uit Martha Stroo, Dasja Dijkstra en Ap Quist hadden de sterke punten van de winnende foto’s kundig beschreven.

De ingezonden foto’s zijn van een hoog niveau en de opbouw van de fraaie expositie is door de organisatie van Ap Quist en Nick den Besten professioneel opgezet. Beeldjes behorend bij de 1e prijs is ontworpen en ter beschikking gesteld door kunstenaar Annemiek van Brakel.

Prijswinnaars jeugd:
3e prijs: Koen van Dam 12 jaar (Bdgr) Narcissen voor Wierickerschans / locatie Zuidzijde
Jury: “Een knap gemaakte foto in de categorie jeugd Een prijswinnaar door de originele compositie het laag gekozen (kikker)
perspectief, waardoor de narcissen prachtig uitkomen , en de achtergrond mooi vaag net herkenbaar ‘de Wierickerschans’

2e prijs: Tobias Spee 11 jaar (Nieuwerbrug) / locatie Overtocht
Jury: “Deze jonge fotograaf heeft zich speciaal in de struiken verschanst om de vervaagde voorgrond te creëren. Hij gaf aan dat niet veel fotografen dit zouden doen om onze molen vast te leggen. Mooi contrastrijk beeld.”

1e prijs: Damian Domburg 12 jaar (Bdgr) locatie Rosarium Bodegraven
Jury: “Deze prachtfoto van een slak op een bank in het Rosarium is een niet alledaags plaatje. De diepte scherpte is heel goed uitgevoerd. Het standpunt is goed uitgekiend .Een scherpe slak tegen een vage fontein . Knap gedaan.

Prijswinnaars volwassenen:
3e prijs: Willem IJdo (Bdgr) Gespletenheid / locatie Oukoopsedijk
Jury: “Deze foto genaamd gespletenheid toont de grillige sterke natuurkrachten van een gespleten knotwilg. Typerend voor het groene Hart . (Ook is nog net een stukje trekker te zien op het achterliggende boerenland in Reeuwijk ).

2e prijs: Adrie van Wingerden (Waarder) Eendjes / locatie Nieuwenbroeksedijk Rwk
Jury: “Na een behoorlijke discussie werd het toch dit beeld, van die 2 die nog even aan de Reeuwijkse Plas de dag doornamen. ‘Less is more’. De plas – 2 eendjes op een steiger. En toch een pracht sfeer.

1e prijs: Sonja van den Brink (Bdgr) Verstilling langs de waterkant / locatie Burg. Dobben de Bruinstraat Bdgr.
De Jury was unaniem en alle drie werden overvallen door de vrolijke zomersfeer van dit Bodegraafse doorkijkje in de Burg. Van Dobben de Bruijnstraat “Hier word je vrolijk van en je zal er maar wonen”!!. Een beeld dat heel veel fotografische aspecten vertegenwoordigt door de bloesem wat dominant aan de bovenzijde diepte aanbracht. Een echt inkijkje in de woonomgeving: De huizen, het water, de kerk en de spiegeling in het water. Er is veel te zien. Maar de onscherpe tak dwars door het beeld voegt echt iets toe en tilt het beeld naar een 1e prijs.

De prijswinnaars ontvingen hun foto op kunststof afgebeeld en een cadeaubon variërend van €50 tot zelfs €300.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp