Senioren vanaf volgend jaar welkom in Klooster Reeuwijk

foto en tekst Willem IJdo

Acht appartementen in de sociale en de middenhuur voor alleenstaande, zelfstandige senioren worden gerealiseerd in ‘Het Klooster Reeuwijk’, rijksmonument en voormalig klooster uit het begin van de 20e eeuw naast de Sint Petrus- en Pauluskerk te Reeuwijk-Dorp. Tientallen geïnteresseerden bezochten zaterdag 7 oktober een inloopdag om te worden rondgeleid, originele details te zien en documentatie mee te nemen.

Het project gaat uit van Stichting Monumentaal Erfgoed Reeuwijk, die als verhuurder zal optreden. Het Klooster Reeuwijk wordt een ‘Thuishuis’: woonvorm voor 60-plussers, gericht op ontmoeting en zelfredzaamheid. “In een Thuishuis leef je zelfstandig, maar ook samen met leeftijdsgenoten. De bewoners zijn verbonden met de lokale gemeenschap, in dit geval Reeuwijk-Dorp of de directe omgeving. Een Thuishuis is er ook voor andere senioren uit het dorp. Er vinden regelmatig bijeenkomsten plaats in een speciale ontmoetingsruimte, de serre, waar ook op doordeweekse dagen bezoekers welkom zijn.”

De oppervlakte van de wooneenheden ligt tussen 40 en 60 m2. Elk appartement telt een woonkamer, een slaapkamer, een badruimte en een pantry (kleine keuken) in de woonkamer. In een gedeelde keuken is ruimte om met drie personen tegelijk te koken. De kosten voor de huurder omvatten de ‘kale’ huur en doorberekeningen voor gezamenlijke voorzieningen (waaronder twee wasmachines en -drogers), servicekosten en verwarming. Diverse appartementen komen in aanmerking voor huurtoeslag.

De oplevering wordt medio 2024 verwacht; de keus van vloer en gordijnen ligt vast. Het pand krijgt de nieuwste duurzame technieken, ook voor de energiehuishouding. Een beheerder wordt het ‘gezicht’ van het complex.

Meer informatie: www.stichtingmonumentaalerfgoedreeuwijk.nl/hetklooster.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp