Goudse Voedselbank zoekt met spoed enthousiaste vrijwilligers

Voedselbank Gouda e.o. zoekt vrijwilligers voor algemene werkzaamheden, maar ook voor chauffeurswerk en loodscoördinatie. De organisatie geeft wekelijks een voedselaanvulling aan 365 huishoudens. Dit aantal staat gelijk aan zo’n 1.000 mensen, waarvan er naar schatting 300 nog kind zijn. Gouda, Moordrecht, Reeuwijk en Bodegraven vallen binnen ook binnen het verzorgingsgebied. Er moet veel werk gedaan worden door vele vrijwilligers; 60 in totaal. Zo halen zij wekelijks in drie bestelauto’s producten op bij veilingen, supermarkten, voedselproducenten en organisaties die voor de voedselbank eten inzamelen.

Buiten, maar ook binnenwerk

Maar ook de verwerking van die producten binnen de Goudse voedselbankvestiging aan de Noordpool 2 vraagt om veel inzet en aandacht: bijvoorbeeld de producten onderbrengen in de opslagruimtes voor lang houdbaar voedsel en in de koel- en vrieskamers. Ook moeten er producten direct op de schappen in de winkel geplaatst worden. En als er op donderdag en vrijdag Goudse cliënten komen, moeten deze begeleid worden in hun rondgang door de winkel. Voor de cliënten in de regio worden voedselpakketten samengesteld en afgeleverd op drie buitenlocaties.

Meerdere functies beschikbaar

Door natuurlijk verloop en door de toenemende werkzaamheden is de voedselbank nu dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die wekelijks of tweewekelijks één of meerdere dagdelen willen komen helpen. Heb je een rijbewijs, dan word je zelfs uitgenodigd om ritten met de bestelbus te komen maken. En zoek je organisatorisch werk met een behoorlijke verantwoording, dan praat men graag eens met je door over de functie van derde loodscoördinator. Ook daar is men dringend naar op zoek. Wil je eerst eens vrijblijvend een dagdeel meelopen om te kijken of het werk iets voor je is? De voedselbank nodigt je van harte uit.

Beloning

Alle medewerkers van de 170 voedselbanken in Nederland werken zonder enige vergoeding. Er blijft dus nergens iets aan de strijkstok hangen. Mede om die reden heeft de Voedselbank een uitstekend image. Men geeft graag aan (en werkt graag voor) de voedselbanken; ze staan hoog genoteerd op de lijst van Nederlands meest sympathieke goede doelen. De belangrijkste motivatie om als vrijwilliger bij de voedselbank te komen werken is het direct ondersteunen van in nood verkerende medemensen. De Goudse Voedselbank is een platte organisatie, waarbinnen een prima teamgeest heerst en zeer gewaardeerd werk wordt gedaan.

Interesse?

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij de Goudse Voedselbank? Kijk dan op: www.voedselbankgouda.nl bij ‘Over vrijwilligers’. Of bel: 06-10476735.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter