Muziekvereniging Oefening Baart Kunst gaat op concours

Driebruggen – Op zaterdag 9 november aanstaande neemt Muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) uit Driebruggen om 15.25 u deel aan het Concertconcours van de KMNO in het Muziekcentrum te Enschede. De vereniging komt uit in de 2e Divisie en zal haar plaatsje daarin moeten verdedigen met een mooi resultaat. Net als bij sommige sporten is het niveau van muziekverenigingen verdeeld in categorieën, als men tenminste wil meedoen met concoursen. Dat heten Divisies en zijn verdeeld in Divisie 1 t/m 5 waarvan de laatste het introductieniveau is. Boven de1e Divisie is nog een Concertdivisie maar daar gelden andere reglementen voor.

Op dit moment wordt er dus hard gerepeteerd en gestudeerd aan de concoursstukken onder leiding van de projectdirigent Jeroen Schippers. Na het respectvolle afscheid van de vorige dirigent Mark van Mil heeft Jeroen, een voormalige docent van OBK, tijdelijk het stokje overgenomen om de vereniging klaar te stomen voor deze spannende opgave.

Om de ooit verworven plek op dit niveau te kunnen behouden moet een muziekvereniging om de 5 jaar deelnemen aan zo’n concours. Ook is het dan mogelijk om te promoveren bij een geweldig resultaat maar er wordt doorgaans zeer streng gejureerd.

Op 9 november voert OBK 3 stukken uit. Het gaat dan om een inspeelnummer en 2 te beoordelen werken. Het ligt voor de hand om het inspeelnummer voor spek en bonen te betitelen, maar niks is minder waar; je geeft als orkest je visitekaartje af en soms hangt er ook een prijsje aan voor het mooist gespeelde nummer.

Na een weldoordachte selectie heeft OBK gekozen voor het koraal ‘Consolation’ in een arrangement van Jan de Haan als inspeelnummer. De twee te beoordelen stukken zijn ‘The Saints and the Royal,  van Eric Swiggers en het beklemmende ‘Banja Luka’, tevens van Jan de Haan.

Als test om te kijken hoe er met de spanning wordt omgegaan en hoe de stukken “zitten” in concertverband staan er 2 try-outs op het programma. Op zaterdag 2 november neemt OBK deel aan het 28e Streekfestival in het Evertshuis te Bodegraven. OBK speelt om 19.00 uur.

Op vrijdagavond 8 november is de PKN Gereformeerde Kerk, Dorp 24 te Waarder toneel van de 2e try-out in de vorm van een mini concertje. Aanvang 20.00 uur, de zaal is om 19.30 open.

Ook hier bent u dus van harte welkom.

Ondertussen wordt er nog hard gewerkt op de reguliere maar ook extra repetities. Iedereen is zeer gemotiveerd, het is immers heel leuk om aan zo’n gezamenlijk doel te werken in een gezellige sfeer en een gezonde spanning. OBK ziet erg uit naar de try-outs en het concours en hoopt dat u als publiek even komt luisteren bij die try-outs of misschien wel bij het concours in Enschede.

www.obkdriebruggen.com

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp