Vrienden, gebruikers en sympathisanten slaan handen ineen: Red het Evertshuis!

Bodegraven-ReeuwijkVrienden van het Evertshuis, gebruikers en sympathisanten hebben de handen ineengeslagen om de verkoop van het Turkenburg-gebouw, een cruciaal onderdeel van het Evertshuis, tegen te houden. Zij doen een dringende oproep aan iedereen om de petitie te ondertekenen, waarin de gemeente wordt gevraagd de verkoopplannen te herzien. “Samen kunnen we het Evertshuis redden,” luidt hun oproep. Het Evertshuis vervult een belangrijke rol als thuisbasis voor de bibliotheek, het theater en als dorpshuis. Als het aan het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) ligt, wordt het Turkenburg-gebouw verkocht, wat het multifunctionele dorpshuis ernstig zou beperken in zijn maatschappelijke en culturele functies, zo luidt de breed gedragen mening.

De gemeente is van plan het iconische Turkenburg-gebouw, een essentieel onderdeel van het Evertshuis, te verkopen, wat grote gevolgen zou hebben voor het culturele leven in de regio. Lessen in muziek, theater, dans en beeldende vorming zouden verdwijnen, en de Skoolzone, een belangrijke studieplek voor kinderen en jongeren, zou ophouden te bestaan. Ook evenementen zoals het Streekfestival, het Korenfestival en diverse culturele projecten, die jaarlijks duizenden bezoekers trekken, komen hiermee in gevaar.

Daarnaast zullen veel organisaties die nu van het Evertshuis gebruikmaken geen alternatieve locaties kunnen vinden, door het gebrek aan geschikte ruimte en faciliteiten elders. Dit zou het einde betekenen van een ontmoetingsplek die een cruciale sociale en culturele functie vervult in de gemeenschap van Bodegraven-Reeuwijk.

Steun voor het Evertshuis

Iedere inwoner – ook niet-Bodegravers – wordt opgeroepen de petitie te ondertekenen via de link of QR-code, en het bericht te delen met vrienden, familie en iedereen die het Evertshuis een warm hart toedraagt. Je kunt de petitie ondertekenen via deze link. Na ondertekening ontvang je een bevestigingsmail waarin je jouw handtekening nogmaals moet bevestigen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp