Verbijstering bij Stichting Volksvermaak Reeuwijk na aankondiging Baaspop festival in Reeuwijkse Hout

Reeuwijk – Bij Stichting Volksvermaak Reeuwijk heerst grote verbazing, en zelfs verbijstering, na de aankondiging van het populaire festival Baaspop, dat volgend jaar plaats zou vinden in de Reeuwijkse Hout. De organisatie van Baaspop maakte vorige week bekend dat zij een grootschalig festival op deze locatie willen organiseren, een aankondiging die volledig onverwacht kwam voor de lokale stichting, die al jaren met de gemeente in gesprek is over het organiseren van een eigen muziekfestival in hetzelfde gebied.

De afgelopen jaren heeft Stichting Volksvermaak Reeuwijk herhaaldelijk overleg gevoerd met de gemeente over het gebruik van het evenemententerrein bij de Reeuwijkse Hout voor een muziekfestival. Tot nu toe was er echter sprake van veel onzekerheden en een gebrek aan duidelijke regelgeving vanuit de gemeente. De stichting kreeg keer op keer te horen dat er nog geen concrete plannen konden worden gemaakt vanwege verschillende bureaucratische en ecologische beperkingen.

“Tot onze verrassing kondigde Baaspop vorige week aan dat hun evenement volgend jaar naar het Reeuwijkse Hout wordt verplaatst. Dit kwam voor ons totaal onverwacht,” zegt een vertegenwoordiger van Volksvermaak Reeuwijk. “Het roept de vraag op: waarom Baaspop wel, maar een evenement uit Reeuwijk niet?”

Na de aankondiging heeft de stichting direct contact opgenomen met de gemeente om opheldering te vragen. De gemeente gaf aan dat er weliswaar een bestuurlijke ambitie bestaat om meer evenementen in de Reeuwijkse Hout mogelijk te maken, maar dat er nog geen formeel besluit is genomen. “Er moet eerst een ecologisch onderzoek worden uitgevoerd en de gemeente moet nieuw evenementenbeleid vaststellen. Dit proces kan nog maanden in beslag nemen,” aldus de verklaring van de gemeente.

Volksvermaak Reeuwijk heeft overwogen om in 2025 alsnog een evenement op het terrein te organiseren, maar vanwege de aanhoudende onzekerheden vindt de stichting het risico te groot. “We blijven de ontwikkelingen volgen en wanneer alle officiële besluiten zijn genomen, zullen we opnieuw overwegen om na 2025 een evenement te organiseren op deze locatie.”

De vraag blijft voorlopig hangen: hoe kon Baaspop een grootschalig festival aankondigen, terwijl lokale initiatieven nog steeds op groen licht van de gemeente wachten? Het lijkt erop dat Reeuwijkse organisaties voorlopig nog in de wachtkamer zitten, terwijl Baaspop zich klaarmaakt voor een groots debuut in de Reeuwijkse Hout.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp