Kaleidoskoop Klassiek: Pianorecital

Nieuwkoop – We halen met veel plezier klassiek terug naar Nieuwkoop. We doen als openingsbod  geen kleine start, maar een heus pianorecital.

We zijn trots dat we een klassiek pianorecital hebben kunnen programmeren met twee Spaanse pianotalenten die momenteel studeren aan het Conservatorium van Amsterdam onder supervisie van David Kuyken.

Biografie van Carmen Sánchez Labrador

Carmen werd in 2002 in Madrid geboren en begon met pianospelen toen ze 4 jaar oud was. Op 7 jarige leeftijd werd ze toegelaten op het Arturo Soria Conservatorio Profesional de Música waar ze verder studeerde tot ze in 2018 haar opleiding vervolgde aan de Purcell School of Music in
London. Na twee jaar studie daar werd ze ingeschreven als student aan het Conservatorium van Amsterdam onder de vleugels van David Kuyken, Nieuwkoper en Professor of Piano, Head of Department for Keyboard Studies en Head of Sweelinck Academie, Department for Young Talent.

Carmen speelde in verschillende prestigieuze zalen zoals het Auditorio Nacional de Madrid, Wigmore Hall, Southbank Centre en Milton Court, zowel als solo- en als kamermuzikant. Ze kreeg de mogelijkheid om masterclasses te volgen bij diverse internationaal bekende leraren zoals Eldar Nebolsin, Boris Berman, James Giles, Artur Pizarro, Nino Kereselidze, Alexander Kandelaki, Aleksandar Madžar en Jun Kanno.

Ze won de eerste prijs in de EPTA Spain Piano Competition en was halve finalist op het Princess Christina Concours in 2022. Ook won ze interne competities op de Purcell School of Music en het Arturo Soria Conservatorio Profesional de Música. Ze speelde als solist met het Conservatorium van Amsterdam orchestra in Philharmonie Haarlem, en met het Goois Symfonie Orkest in het Muziekcentrum van de Omroep.

Carmen speelt de volgende stukken:
L.v. Beethoven: Piano Sonata No. 26 in E♭ major, Op 81a, Les Adieux
I. Das Lebewohl
II. Abwesenheit
III. Das Wiedersehen

S. Prokofiev: Piano Sonata No.4 in C minor, Op. 29
I. Allegro molto sostenuto
II. Andante assai
III. Allegro con brio, ma non leggiero

Biografie van Juan Lara Mijancos

Geboren in Toledo, een stad ten zuiden van Madrid, in 2001, begon hij zijn muziekstudie op 7-jarige leeftijd aan het Jacinto Guerrero Professional Conservatory of Music onder leiding van Alejandro Muñoz Argany.

Tijdens zijn opleiding ontving hij verschillende onderscheidingen, waaronder de Derde Prijs en de Speciale Prijs voor Beste Student van het Conservatorium op de XXIX Nationale Pianowedstrijd van de stad Toledo in 2016, en de Eerste Prijs op de IV Mozart Nationale Pianowedstrijd – Stad van Talavera in 2018.

Geselecteerd voor het Erasmus+ mobiliteitsprogramma bracht hij februari 2018 door in Florence, waar hij masterclasses volgde bij maestro’s Patrizia Prati en Stefano Ranieri.

Hij vervolgde zijn opleiding door masterclasses te volgen bij Alexander Kandelaki, Nino Kerezelidze, David Kuyken, Mariana Gurkova, Ana Guijarro, Mikhail Voskresensky, Kennedy Moretti, Claudio Martínez-Mehner, Patrín García Barredo, Graham Jackson, Begoña Uriarte, Ramón Coll, Pilar Valero, en onder meer Juan Fernando Moreno Gistaín.

In 2023 voltooide hij zijn Advanced Studies aan het Bonifacio Gil Higher Conservatory of Music onder de voogdij van Alexander Kandelaki.

Momenteel volgt hij een masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij professor David Kuyken.

Juan speelt de volgende stukken:
L. v. Beethoven – Sonata Nº 18, op. 31 “The Hunt” in E flat major.
I. Allegro
II. Scherzo. Allegretto vivace
III. Menuetto. Moderato e grazioso
IV. Presto con fuoco

Chopin – Polonaise-Fantasie op. 61

Zaterdag 2 november 2024
Aanvang 20.15 uur
Toegang € 15,00
Prijs is incl. pauzedrankje, excl. reserveringskosten

We hopen dat dit een mooi begin wordt van een nieuwe traditie waarin we veel variatie en verrassing willen aanbieden.

Voor meer informatie en tickets: www.theater-kaleidoskoop.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp