Talentontwikkeling theatervoorstellingen bij Parkvilla

Alphen aan den Rijn – De ambitie van Parkvilla is een creatieve broedplaats te zijn voor iedereen. Dit uit zich onder meer in een breed en divers aanbod op het gebied van creatieve cursussen. Maar ook bij de theatervoorstellingen van Stijn van Hoevelaak en Zasja Heijligers in november én bij diverse voorstellingen in 2025 speelt deze missie een rol.

‘Bij Parkvilla kun je beleven, maken en performen’, vertelt Agnes van den Ham, coördinator theater. ‘Een voorbeeld van een traject waarin talentontwikkeling centraal staat is de samenwerking met Muziektheatercollectief KASSETT en ArtEZ Conservatorium. Na het succes van MARTHA eerder dit jaar vindt in februari 2025 de tweede voorstelling BARONIE plaats, die gaat over de bekende chocoladefabriek in Alphen aan den Rijn.’

De Alphense Stijn van Hoevelaak speelt op 6 november de voorstelling Elk Briljant Ding. Na de middelbare school hoopt de 17-jarige Stijn van Hoevelaak te kunnen beginnen aan de toneelschool. Stijn wordt in zowel zijn maakproces, als in de aanloop naar zijn audities begeleid door regisseur Friso van Vemde -bekend van de Ashton Brothers- en krijgt bij Parkvilla de ruimte om te repeteren en zijn voorstelling te spelen.

Op 28 november speelt Zasja Heijligers ‘Holy Shit!  Kanker was mijn guru’. Zasja trad op bij grote festivals en was ook werkzaam als songwriter, trainingsacteur, docent, regisseur en vocal coach. Haar kracht is het raken van mensen en hen meenemen naar hun eigen verlangens en daar een creatief product van te maken. Na de levensbedreigende ziekte kanker werd het verlangen geboren om dit met haar eigen levensverhaal te doen. Sinds september 2023 biedt Parkvilla Zasja kosteloos de ruimte om haar theatervoorstelling te maken.

Voor meer informatie: www.parkvilla.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp