Beeld ” Stille Strijd” komt naar het Erasmusplein in Gouda

Gouda – Vanaf maandag 2 december staat het indrukwekkende beeld ‘Stille strijd’ van kunstenaar SAZZA op het Erasmusplein in Gouda. Het sombere beeld in vrolijke kleuren is een blikvanger en vraagt aandacht voor depressies en zelfdoding, de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren in Nederland. Het beeld is het land doorgereisd en was eerder te zien in o.a. Amsterdam, Utrecht, Maastricht, Den Haag, Rotterdam en Haarlem. Van 2 t/m 16 december staat het beeld in Gouda.

STILLE STRIJD

Kunstenaar Saskia Stolz (SAZZA) hoopt met het beeld een taboe te doorbreken. Weinig mensen praten over suïcide, terwijl dit preventief werkt. Het kunstwerk is een aanleiding om het gesprek te openen en biedt een plek om te herdenken. Cultuurhuis Garenspinnerij steunt dit initiatief en heeft samen met Gemeente Gouda het beeld naar het Erasmusplein gehaald. Voor de Garenspinnerij is de komst van het werk het startpunt van kunstproject ‘Maak stilte hoorbaar, zichtbaar en voelbaar’. Middels theater, beeldende kunst en muziek wordt uiting gegeven aan gevoelens van depressie en eenzaamheid. Daarnaast biedt kunst steun en troost in moeilijke tijden. Iedereen is welkom om te komen kijken, luisteren, praten en meedoen.

MAAK STILTE HOORBAAR, ZICHTBAAR EN VOELBAAR
Dinsdag 3 december vindt de opening plaats tussen 15.00 en 17.00 uur op het Erasmusplein en in Cultuurhuis Garenspinnerij. Daarna volgen diverse activiteiten zoals een uitwisselingsavond met zorgprofessionals, een theatervoorstelling, workshops en een expositie. ‘Maak stilte hoorbaar, zichtbaar en voelbaar’ is een samenwerking van Cultuurhuis Garenspinnerij – De Kunstmachine, Jeugdtheaterhuis, StudioGonz, Gemeente Gouda en Stichting KernKracht.

PROGRAMMA
Het programma is in de maak en terug te vinden op www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl/agenda. Wil jij een bijdrage leveren aan dit bijzondere project? Stuur een mail naar: socialeprojecten@cultuurhuisgarenspinnerij.nl

MAAK STILTE HOORBAAR, ZICHTBAAR EN VOELBAAR

Nu online op www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl/agenda

Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfdoding helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 0800-0113.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp