‘Maria Montessori’ in het Evertshuis: een inspirerend verhaal over de kracht van vrouwen

Bodegraven-Reeuwijk – Op vrijdag 25 oktober 2024 vertoont het Evertshuis de indrukwekkende film Maria Montessori, geregisseerd door Léa Todorov. De film vertelt het inspirerende verhaal van Maria Montessori, een vrouw die haar revolutionaire onderwijsmethode ontwikkelde in een tijd waarin de maatschappij en het onderwijs door mannen werden gedomineerd.

De film speelt zich af in het begin van de 20e eeuw in Rome, waar Maria Montessori (gespeeld door Jasmine Trinca) de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy (Leïla Bekhti) ontmoet. Lili is uit Parijs gevlucht om haar reputatie te beschermen, nadat de leerstoornis van haar dochter aan het licht dreigde te komen. Dankzij Maria leert ze haar dochter op een nieuwe manier te waarderen en ondersteunt ze Maria in het waarmaken van haar ambities. Samen overwinnen de vrouwen persoonlijke en professionele obstakels en leggen ze de basis voor een nieuwe onderwijsmethode die wereldwijd erkenning zal krijgen.

De film wordt geprezen door de Internationale Montessori Vereniging vanwege de authentieke weergave van de uitdagingen die Maria Montessori moest overwinnen als jonge arts en moeder in een patriarchale samenleving.

De filmvertoning begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 11,00, inclusief een drankje. Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op de website van het Evertshuis: www.evertshuis.nl.

Praktische Informatie
Datum: Vrijdag 25 oktober 2024
Tijd: 20.00 uur
Entree: € 11,00 (inclusief drankje)
Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp