Het nieuwe initiatief Kunst & VliegWerk voor Woerden e.o.

Woerden – Kunst & VliegWerk is een initiatief van drie gedreven Woerdenaren: Annemiek Visser, Marco van der Bij en Wyha Stouthart. Annemiek is kunstschilder, Marco is dichter en muzikant, en Wyha is gespecialiseerd verpleegkundige in Geriatrie en Gerontologie. Samen vormen zij het bestuur van de nieuwe stichting, die tot doel heeft kunst en cultuur te verbinden met het sociale domein. Inmiddels is de groep initiatiefnemers uitgebreid met een enthousiaste groep jonge en ervaren professionals, die gezamenlijk de activiteiten van Kunst & VliegWerk vormgeven en ondersteunen.

Twee pijlers: het project en het netwerk

Kunst & VliegWerk is opgebouwd rond twee kernactiviteiten die het project vormen en daarnaast het netwerk. Het Project richt zich op de verbinding tussen kunst, cultuur en het sociale domein. Het biedt mensen met levensvragen de mogelijkheid om op een laagdrempelige en creatieve manier in contact te komen met kunstenaars. Marco en Annemiek hebben beiden ervaren hoe krachtig kunst kan zijn bij het ondersteunen van mensen met psychische problemen, eenzaamheid of burn-out. Door het project ‘KletsKunst’ (van Annemiek) te combineren met Marco’s netwerk van kunstenaars, willen ze een veilige en ondersteunende omgeving creëren waar deelnemers – de “Bezige Bijen” – samen met een kunstenaar – de “Vrije Vogels” – aan de slag kunnen gaan.

Deelnemers worden gematcht met kunstenaars op basis van hun creatieve voorkeuren en de expertise van de kunstenaar. Dit contact vindt plaats in een 1-op-1 setting of in kleine groepjes. Het doel is een waardevolle en langdurige samenwerking te bevorderen. Om dit proces te begeleiden, is een deskundig ondersteuningsteam beschikbaar dat, in samenwerking met Hart voor Woerden, zorgdraagt voor een veilige omgeving. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is daarbij verplicht voor alle betrokken kunstenaars.

Het Netwerk van Kunst & VliegWerk is gericht op het samenbrengen van cultuurmakers uit Woerden en omgeving. Het netwerk staat open voor kunstenaars van alle disciplines en niveaus, van jonge talenten (vanaf 14 jaar) tot ervaren professionals. Het biedt hen een platform om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen, samenwerkingen aan te gaan en inspiratie op te doen. Daarnaast wil het netwerk tegemoetkomen aan de behoeften van cultuurmakers door bijvoorbeeld bijeenkomsten te organiseren voor specifieke disciplines, mentorschappen voor beginners aan te bieden of professionele ontmoetingen te faciliteren.

Eerste Bijeenkomst Netwerk van Cultuurmakers

Op donderdag 17 oktober 2024 wordt de aftrap van het Netwerk van Cultuurmakers georganiseerd in Woerden. Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Cultuurplatform Woerden en de beschikbaarheid van de locatie Weddesteyn, aangeboden door Careyn.

Datum: donderdag 17 oktober 2024
Locatie: Weddesteyn, Utrechtsestraatweg 50, Woerden
Tijd: inloop vanaf 19.15 uur, aanvang 19.30 uur
Entree: € 2,50 voor deelnemers van 14 t/m 24 jaar, € 5,00 vanaf 25 jaar
Aanmelden: Stuur een e-mail naar kunstenvliegwerk.woerden@gmail.com

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door een cultuurprikkel van het Cultuurplatform Woerden en het beschikbaar stellen van ruimte door Careyn/Weddesteyn.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp