Nationale Dag van Waarde in het Nederlands Zilvermuseum

Schoonhoven – Op zaterdag 12 oktober opent het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven haar deuren voor de Nationale Dag van Waarde, een evenement waar bezoekers hun kunst, antiek en sieraden gratis kunnen laten taxeren door experts. Deze dag, georganiseerd in samenwerking met Federatie TMV, biedt een unieke kans om objecten te laten beoordelen en meer te leren over de kunst- en antiekmarkt.

Activiteiten tijdens de Nationale Dag van Waarde

De Nationale Dag van Waarde is een hoogtepunt in de Maand van de Geschiedenis, die dit jaar in het teken staat van het thema Echt of Nep. Musea en culturele instellingen door het hele land besteden de hele maand oktober aandacht aan dit onderwerp met diverse activiteiten en tentoonstellingen. Het evenement in Schoonhoven sluit hier naadloos op aan en biedt bezoekers de mogelijkheid om objecten zoals schilderijen, zilverwerk, juwelen en antieke voorwerpen door professionele taxateurs te laten beoordelen.

Tijdens deze dag kunnen geïnteresseerden hun erfstukken of curiosa meenemen naar het museum, waar experts van Federatie TMV de objecten zorgvuldig zullen taxeren. Van 11.00 tot 16.00 uur staan de taxateurs klaar om te helpen bij het identificeren van de echtheid en waarde van de meegebrachte stukken. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om meer te leren over de wereld van taxaties, veilingen en de verschillende aspecten die komen kijken bij het waarderen van kunst en antiek.

Praktische informatie

Voor deelname aan de Nationale Dag van Waarde is een geldig entreebewijs voor het Nederlands Zilvermuseum vereist. Om onnodige wachttijden te voorkomen, wordt bezoekers geadviseerd met maximaal twee personen te komen en niet meer dan drie draagbare objecten mee te nemen. Dit zorgt ervoor dat de taxateurs voldoende tijd hebben om elk object de aandacht te geven die het verdient.

Waarom deelnemen?

Of je nu twijfelt over de echtheid van een erfstuk, nieuwsgierig bent naar het verhaal achter een bijzonder item, of gewoon meer wilt weten over de waarde van je zilverwerk of kunstobjecten, de Nationale Dag van Waarde biedt een uitgelezen kans om in contact te komen met professionele taxateurs. Het is niet alleen leerzaam, maar ook een ervaring die je kijk op objecten en hun geschiedenis kan veranderen.

Meer informatie over dit evenement en andere activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis is te vinden op de website van het Nederlands Zilvermuseum.

Datum en tijd: Zaterdag 12 oktober, 11.00 – 16.00 uur
Locatie: Nederlands Zilvermuseum, Schoonhoven
Voorwaarden: Geldig entreebewijs voor het museum, maximaal drie objecten per bezoeker.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp