Verkeersveilige schoolzones

Bodegraven-Reeuwijk – Heeft u ze ook al gezien? Die knalgele palen met een Dick Bruna-tekening erop, bij de school bij u in de buurt? Afgelopen zomer zijn deze opvallende ‘attentiepalen’ bij alle basisscholen in onze gemeente geplaatst.

Omdat de palen nu bij alle scholen in Bodegraven-Reeuwijk zijn geplaatst en omdat het de Maand van de Veilige Schoolomgeving is, was er een feestelijke opening van één van de verkeersveilige schoolzones. Dat gebeurde bij basisschool De Bron in Reeuwijk-Dorp. Wethouder Elly de Vries en schooldirecteur Dorine van der Wiel onthulden samen met de kinderen een kleurrijke Dick Bruna-attentiepaal bij de school.

Houd rekening met elkaar
“Kinderen zijn nog kwetsbaarder in het verkeer dan andere weggebruikers,” vertelt onderwijswethouder Elly de Vries. “Maar het is altijd goed om rekening te houden met elkaar. We zijn er met z’n allen verantwoordelijk voor dat het verkeer veilig verloopt. De kinderen, hun ouders en alle voorbijgangers. En daarbij is het de verantwoordelijkheid van de gemeente om de omgeving zo in te richten dat kinderen veilig naar school kunnen komen. Daar gebruiken we nu deze opvallende palen voor!”

De attentiepalen staan er om twee redenen: de scholieren worden eraan herinnerd dat ze onderdeel zijn van het verkeer en de andere verkeersdeelnemers weten dat ze overstekende kinderen kunnen verwachten. In de komende weken komen er nog de herkenbare markeringen voor ‘schoolzone’ op de straat, om het project compleet te maken.

Leer in het Verkeer
Naast de onthulling van de attentiepaal kreeg basisschool De Bron ook een lespakket van ‘Leer in het Verkeer’. Dit pakket helpt kinderen om spelenderwijs verkeersbewust te worden. Dit vergroot niet alleen de veiligheid van de kinderen zelf, maar het maakt ook hun ouders bewust van het belang van veilig gedrag in het verkeer.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp