Maatschappelijke thema’s in voorstellingen en lezingen Parkvilla

Alphen aan den Rijn – Parkvilla biedt graag een podium aan maatschappelijk actuele thema’s en laat met films, theatervoorstellingen en lezingen zien dat er verschillende perspectieven zijn. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen over keuzevrijheid, genderdiversiteit, de positie van vrouwen, ons koloniaal verleden of rolpatronen in de maatschappij. 

‘Het concert met contrabassolist James Oesi en pianiste Djuwa Mroivili op 22 september is een programma met klassiek repertoire’, vertelt Agnes van den Ham, coördinator theater Parkvilla. ‘Gecentreerd rondom eind 19e en begin 20e eeuw met werken van onder andere Brahms, plaatsen zij ook Afro Amerikaanse werken die een grote invloed hadden op deze componisten.’

In aanloop naar de aankomende verkiezingen in de VS, brengt ‘Duizend aanslagen op de Obama’s’ van Raymi Sambo Maakt op 3 oktober een unieke blik op het leven van Barack en Michelle Obama. Terwijl de voorstelling de persoonlijke en politieke strijd van het iconische paar verkent, roept het ook vragen op over de huidige staat van de Amerikaanse democratie. De 4-delige filmcursus Politics: Politiek in Amerikaanse Cinema  start op 21 oktober, van Rudi de Boer duikt in de intrigerende wereld van de Amerikaanse politiek aan de hand van diverse fragmenten ‘Op 8 maart, internationale vrouwendag, komt singer-songwriter Maame Joses naar Parkvilla met haar programma ‘Mijn huid is zwart’, waarmee ze een ode brengt aan Nina Simone’, aldus Van den Ham.
 
Op 11 oktober, op Coming Out Day, organiseert Parkvilla in samenwerking met de gemeente en de Regenboogalliantie voorafgaand aan de film een ontmoetingsmoment ‘Proud & Proost’ met een gratis hapje en drankje in de foyer. De filmklassieker Fucking Åmål is een komisch portret van de ontluikende liefde tussen Elin en Agnes, twee tienermeisjes in het Zweedse dorpje Åmål. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp