Een mix van spanning, historie, intriges en mentale gezondheid 

Bodegraven – Zaterdag 5 oktober wordt Klimop en waterlelie gelanceerd tijdens het boekevenement Boek10 van Godijn Publishing. Klimop en waterlelie is een historische thriller van Ronald van Assen.  

In de historische thriller Klimop en waterlelie weet de auteur zijn fascinatie voor de geschiedenis en zijn werk als ervaringsdeskundige naadloos te verenigen. Het verhaal speelt zich af aan het eind van de 17e eeuw. Het bevat de nodige spanning die de auteur goed gedoseerd weet op te bouwen. ‘Het is niet zomaar een thriller. Het boek schetst een realistisch beeld van het leven in de 17e eeuw,’ aldus Van Assen. Maar naast alle elementen die een goede thriller hoort te bevatten, heeft dit boek ook een diepere laag.

Met het verhaal weet Van Assen wederom het werk als schrijver en voorlichter over mentale gezondheid te combineren. ‘Een van de bewoners van het plaatselijke Dolhuis speelt een cruciale rol in het verhaal. Haar gedrag wordt niet begrepen. Ik heb haar zo proberen neer te zetten dat de lezers langzaam steeds dieper in haar hoofd kunnen doordringen. En dat is goed gelukt.’ Dat dit goed gelukt is blijkt wel door wat bestsellerauteur Jeroen Windmeijer, die het boek al mocht lezen, erover zegt: “Een spannend en bij vlagen ontroerend verhaal over een onbelicht stukje Delftse geschiedenis, een mooie historische context, met veel compassie geschreven.” Klimop en waterlelie is vanaf 5 oktober verkrijgbaar in elke (online)boekhandel. 

Klimop en waterlelie 
Wanneer in november 1683 de vrouw van dominee Jacobus Schagen plotseling komt te overlijden, stort zijn wereld in. De aan de Oude Kerk te Delft verbonden predikant dreigt ten onder te gaan in zelfmedelijden tot hij bezoek krijgt van een mysterieus heerschap dat hem wijst op de schrijnende situatie in het Dolhuis.  

Tijdens een bezichtiging van deze instelling wordt zijn aandacht getrokken door een jonge vrouw die door haar onvoorspelbare gedrag als gevaarlijk wordt bestempeld. De predikant voelt zich geroepen zich over haar te ontfermen en biedt haar een plaats aan in zijn huishouding. Dat besluit kan op weinig steun van zijn omgeving rekenen.  

Langzaam weet hij tot haar door te dringen en komt hij erachter wie ze werkelijk is. Ze draagt een groot geheim met zich mee waar enkele machtige figuren verschillende belangen bij hebben. Schagen raakt steeds verder verstrikt in een web van intriges en complotten met ver strekkende gevolgen voor hemzelf en zijn omgeving. 

Ronald van Assen 
Ronald van Assen is geboren in Delft en woont tegenwoordig met zijn vrouw en kinderen in Bodegraven. Hij is auteur van een hele serie boeken en verhalen, zowel fictie als non-fictie. Begin november viert hij zijn 10-jarig schrijverschap. Naast zijn werk als auteur is Ronald expert bij de organisatie Mind, voorlichter bij Stichting Kernkracht en columnist bij Editie Groene Hart. Ook is hij actief als redacteur, beoordeelt hij manuscripten en is hij jurylid bij verscheidene schrijfwedstrijden. Klimop en waterlelie is zijn tiende uitgave bij Godijn Publishing.  

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp