Streekproductenmarkt Streekmuseum groot succes

Reeuwijk – Het weekend van 14 en 15 september stond in het teken van de landelijke Open Monumentendag, een evenement waarbij culturele schatten en historische gebouwen door het hele land opengesteld worden voor het publiek. Ook in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk was het zaterdag een bijzondere dag, met diverse molens, kerken, unieke gebouwen en natuurelementen die speciaal toegankelijk waren voor bezoekers.

Dit jaar had de gemeente een aantal nieuwe deelnemers die hun verborgen parels presenteerden. Zo konden bezoekers een kijkje nemen in het volledig gerenoveerde klooster in Reeuwijk-Dorp, de oude huisjes aan de ‘s Gravenbroekseweg, en het historische oude Raadhuis van de voormalige gemeente Reeuwijk. Elk van deze locaties bood een unieke inkijk in de historie van de regio.

Naast de monumenten was er op het terrein van het Streekmuseum in Reeuwijk-Brug een kleine maar verrassend complete streekproductenmarkt georganiseerd. Deze markt bleek een ware trekpleister, mede dankzij het prachtige nazomerweer. De markt bood een verscheidenheid aan lokale producten en bezoekers genoten van de gemoedelijke sfeer.

De nieuwbouw bij het Streekmuseum wekte eveneens veel interesse. Het nieuwe gebouw, ontworpen met een energie-neutrale aanpak, trok tal van nieuwsgierige blikken. Met zijn innovatieve gebruik van aardwarmte en zonnepanelen voor zowel verwarming als airconditioning, verbaasde de ruimte menig bezoeker. De combinatie van duurzaamheid en moderniteit in een historisch kader werd zeer gewaardeerd.

Het evenement overtrof de verwachtingen, met meer dan 310 bezoekers die de markt en het museum bezochten. Dit aantal lag aanzienlijk hoger dan voorgaande jaren, wat aantoont dat de belangstelling voor lokale cultuur en historie groeit. Daarnaast waren er veel fietsers te zien, die gebruik maakten van de uitgestippelde route tussen de verschillende kernen van de gemeente, zoals aangegeven in de speciale flyer.

Foto’s: Cornelis Hagen

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp