Workshop geluidsversterking voor beginners in Bodegraven

Bodegraven – Op zaterdag 28 september 2024 wordt er een workshop geluidsversterking voor beginners georganiseerd in Het Evertshuis in Bodegraven-Reeuwijk. Muzikanten en zangers werken vaak met geluidsversterking. Als je nog weinig  ervaring hebt, kan de techniek nogal intimiderend zijn. Ook kun je tegen allerlei problemen aanlopen, zoals piepende speakers, onbekende knopjes en niet-werkende apparatuur. In deze cursus komt dit allemaal aan bod.

De cursus begint met een duidelijke uitleg van alle apparatuur. Het grootste deel van de dag is echter ingeruimd voor de praktijk. De deelnemers gaan samen de geluidsinstallatie opbouwen en aansluiten. Er wordt gebruik gemaakt van een live multitrack-opname van een professionele band. Hiermee kan er worden geoefend met het inregelen en mixen van muziek, gebruik van toonregeling en effecten, het aansturen van monitoren en nog veel meer.

Ook is er uitgebreide aandacht voor het oplossen van rondzingende microfoons, wat een veel voorkomend probleem is. De workshop is gericht op beginners, er is dus geen technische achtergrondkennis nodig.De cursus wordt gegeven door Arnoud van der Laan. Hij is al 30 jaar professioneel geluidstechnicus en verzorgt met zijn bedrijf geluidstechniek voor koren, orkesten en theatervoorstellingen. Ook is hij gastdocent aan de conservatoria in Haarlem en Groningen.


Cursus met 8,6 hoog gewaardeerd
“Het is ontzettend leuk om deze workshops te geven” zegt Arnoud.  “De deelnemers hebben een hele gevarieerde achtergrond. Zo zijn er beginnende technici van een kerk en verschillende koren, maar ook zangers, muzikanten, een koordirigent en een theater regisseur doen mee. De mixers hebben tegenwoordig vaak enorm veel mogelijkheden, maar die kunnen voor beginners nogal overweldigend zijn. Tijdens deze workshop kunnen we de functies stap voor stap doornemen.

Bovendien krijgen de deelnemers een cursusboekje mee, met daarin een uitleg van alle knopjes op de mixer. Zo kunnen ze thuis alles nog een keer rustig nalezen en dat werkt heel goed. De afgelopen cursus kreeg dan ook een 8,6 als rapportcijfer van de deelnemers. ”De workshop is op zaterdag 28 september 2024 van 11:00 – 16:30 uur, in Cultureel centrum het Evertshuis, Julianastraat 4,  Bodegraven.
Er wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal 15 personen. Er zijn op dit moment nog maar een paar plekjes beschikbaar.
Kaarten kunnen worden besteld via de website van het Evertshuis:https://www.evertshuis.nl/evenement/workshop-geluidsversterking-voor-beginners/

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp