Nazomer Filmdag Boek & Troost

Gouda – Boek en Troost viert dit jaar haar 10-jarig jubileum en blijft zich inzetten voor het bieden van ruimte om rouw en verlies te delen tussen lotgenoten, hun naasten, vrienden en bekenden. In het kader van dit jubileum wordt op zaterdag 28 september een speciale filmdag georganiseerd in het Filmhuis Gouda, van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Op deze filmdag worden twee films getoond waarin de beleving van rouw en de impact op het leven van de rouwenden, de mensen om hen heen en op het dagelijks leven in beeld wordt gebracht. Deze films zullen zeker stof tot gesprek opleveren en misschien weer wat licht werpen op de verschillende manieren waarop mensen rouw en verlies kunnen beleven.

Er worden twee bijzondere films aangeboden: A New Kind of Wilderness en Forever.

A New Kind of Wilderness
In deze film het aangrijpende portret van een uniek gezin dat ‘terugkeert’ naar de maatschappij na het vroegtijdige verlies van hun moeder. Wat bedoeld was als een idyllisch portret van een liefdevol Noors-Brits gezin dat op een afgelegen boerderij in Noorwegen ‘off the grid’ leeft, werd al snel ingehaald door de werkelijkheid. Filmmaker Silje Evensmo Jacobsen bleef en laat met scherpe blik, maar zonder oordeel, zien hoe weduwnaar Nik lastige keuzes moet maken voor zijn kinderen en hoe het verlies van hun moeder door de kinderen wordt ervaren.

Forever
Een film over een Deense familie die getroffen wordt door een onuitgesproken tragedie. Voor Line, de eigenlijke hoofdpersoon, valt de rouw om het verlies van een broer samen met de last van een onvervulde kinderwens. Hoe verenig je het verdrietige besef van eindigheid met het verlangen om juist nieuw leven voort te brengen? Als in de huiselijke kring het noodlot toeslaat, verandert ook op het werk langzaam iets, en op termijn wordt het voor Line steeds moeilijker om de gebruikelijke rust in haar handelen te bewaren. In de film wordt de kijker ook betrokken in de scènes met (en van) haar ouders.
De film draagt geen oplossingen aan, maar kan misschien juist daardoor een stukje herkenbaarheid en troost bieden.

Programma:

10.30 uur: Inloop met koffie en lekkers
11.00 uur: Film:  A New Kind of Wilderness (zonder pauze)
12.30 uur: Eenvoudige lunch met gesprek
14.00 uur:  Film:  Forever (met pauze)
16.30 Afsluiting

Praktische informatie

  • Kosten: €25,00, inclusief 1 consumptie en lunch.
    Extra consumpties zijn voor eigen rekening en kunnen direct bij het Filmhuis worden gepind.
  • Locatie: Filmhuis Gouda, Lethmaetstraat 45, 2802 KB Gouda
  • Aanmelden kan via e-mail: info@boek-en-troost.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp