Feestelijke lancering van KNST! brengt kunst en cultuur in het Groene Hart dichterbij


Gouda – Op vrijdag 13 september vond in Museum Gouda de feestelijke lancering van de eerste papieren editie van KNST! plaats. Om kunst en cultuur te ervaren, hoef je namelijk niet altijd naar de grote steden. Het Groene Hart, een verborgen juweel vol verrassingen, biedt een rijke schatkamer aan culturele ervaringen. Met dat idee als rode draad sloegen vrijwilligersorganisatie EditieGroeneHart.nl (EDGH.nl) en Kontakt Mediapartners de handen ineen om een uniek magazine te creëren dat deze culturele rijkdom blootlegt. Het nieuwe blad, KNST!, brengt cultuuraanbieders en -liefhebbers in de regio samen en nodigt hen uit om de kunst en cultuur van het Groene Hart te ontdekken.

Van digitaal naar print

KNST! is overigens niet helemaal nieuw. Het magazine verscheen eerder uitsluitend als e-magazine, met een focus op Bodegraven-Reeuwijk. Al snel werd duidelijk dat er een grote vraag was naar een tastbare versie. Mensen zochten het blad in de boekhandels en liepen zelfs het gemeentehuis in Bodegraven binnen met de vraag waar het verkrijgbaar was.

Toen Kontakt Mediapartners vervolgens het idee opperde om een papieren editie te ontwikkelen voor een groter deel van het Groene Hart, was de beslissing snel gemaakt. De samenwerking tussen de gepassioneerde vrijwilligers van EDGH.nl en de professionele uitgever uit Goudriaan, die maar liefst 13 huis-aan-huisbladen in het Groene Hart uitgeeft, leidde tot de papieren editie van KNST!.

Grote opkomst

“Eindelijk,” riep een van de gasten, “zo’n blad is al heel lang nodig in deze regio.” Deze opmerking werd kracht bijgezet door de grote opkomst van kunstliefhebbers en kunstenaars bij de lancering, die plaatsvond in Kunstcentrum de Firma aan de Achterkerk in Gouda. Nadat Femke Haijtema, directeur van Museum Gouda en covermodel, vakkundig de felroze strik – de huiskleur van KNST! – had verwijderd, overhandigde hoofdredacteur AnneMarie Visser het eerste exemplaar aan zowel Haijtema als Thierry van Vugt, wethouder cultuur van de gemeente Gouda. Voorafgaand aan de officiële lancering leidde Haijtema de gasten persoonlijk rond langs enkele hoogtepunten van het museum.

De lancering werd afgesloten door de Goudse dichter Chris Bellekom, met een prachtige ode aan ‘De Stad’.

KNST! wordt gratis verspreid in Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Woerden, de Krimpenerwaard, IJsselstein, Oudewater en Alphen aan den Rijn. Het magazine is verkrijgbaar bij verschillende culturele instellingen en de reguliere afhaalpunten in de regio.

Foto’s: Sandra Zeilstra

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp