Gondelvaart in Nieuwkoop kleurt de Noordplas

default

Nieuwkoop – Op zaterdag 14 september 2024 staat Nieuwkoop in het teken van de Gondelvaart op de Noordplas, een evenement vol kleur, creativiteit en feestelijke sferen. Vanaf 19:00 uur varen versierde boten door de plas, met als hoogtepunt om 21:00 uur een spectaculaire vuurwerkshow. Dit jaar is het thema “Hollywood”, wat de deelnemers uitnodigt om hun boten om te toveren tot glinsterende filmdecors. De mooist verlichte boot maakt kans op een mooie prijs.

De organisatie benadrukt dat er geen reservering nodig is en dat er geen vaste vaar- of staplaatsen zijn. Iedereen vaart vrij rond, en toeschouwers kunnen het spektakel vanaf hun eigen boot of de kade bewonderen. Langs de route, voorbij jachthaven Plaszicht – Tijsterman, is er genoeg plek voor wie vanaf de kant wil genieten. Voor de perfecte kijkplek kunnen bezoekers terecht bij zeilvereniging Noord Zuid, waar het terras geopend is voor publiek. De zeilvereniging bevindt zich aan het Molenpad, bereikbaar via de jachthaven.

Voor wie liever foto’s maakt vanaf de wal, is er een tip: naast café ‘t Woutje en ‘t Vliegend Paard ligt een wandelgebiedje dat toegang biedt tot een landje aan de plas, waar een prachtig uitzicht op de voorbijvarende boten gegarandeerd is.

Parkeren kan op diverse locaties in de buurt, waaronder bij de Albert Heijn aan de Achterweg, bij Kaleidoskoop of tegenover de fietsenwinkel aan de parallelweg van de Nieuwveenseweg. Vanaf deze plekken is het slechts 5 tot 10 minuten lopen naar de beste uitkijkpunten.

Verschillende restaurants rondom de Nieuwkoopse Plassen bieden voor deze speciale avond aantrekkelijke arrangementen aan. Voor wie nog wil reserveren, wordt aangeraden snel te handelen, aangezien de tafels in hoog tempo volgeboekt raken.

De Gondelvaart belooft opnieuw een sfeervol en spectaculair evenement te worden dat het water van Nieuwkoop tot leven brengt.

Foto: Wim Ruizendaal, alle rechten Nieuwkoop Marketing

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp