Open Monumenten Dag in Museum Gouda

Gouda – Ook dit jaar opent Museum Gouda zijn deuren voor de landelijke Open Monumenten dag op zaterdag 14 september. Er is die dag vrij toegang tot het museum. Ook zijn er van 11.00 tot 16.00 uur gratis rondleidingen door en om het gebouw. Startpunt is de museumtuin, Achter de Kerk 14.

Museum Gouda is gevestigd in het voormalig Catharina Gasthuis. De geschiedenis van dit monumentale pand gaat terug tot de veertiende eeuw, toen het een gasthuis was waar landlopers, bedelmonniken en gevluchte lijfeigenen de nacht konden doorbrengen. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar het oude gebouw is er tussen 11.00 en 16.00 uur een gratis rondleiding door en om het gebouw. De rondleidingen starten ieder heel uur.

Kom van alles te weten over de verschillende ruimtes van het gasthuis – zoals de Gasthuiszaal, apotheek, het Ruim en de Kapel – en waarvoor die in het verleden gebruikt zijn. Voor de rondleidingen hoeft niet gereserveerd te worden, maar de capaciteit is beperkt. Het startpunt is in de museumtuin, Achter de Kerk 14.

Wie zelfstandig het gebouw wil ontdekken, kan een speciale (gratis) flyer bij de kassa krijgen die je langs alle interessante ruimtes en hun wetenswaardigheden leidt.

Het museum is op zaterdag 14 september gratis toegankelijk. Op zondag 15 september is het museum tegen het normale tarief geopend. De flyer met alle interessante weetjes over het gebouw is ook zondag gratis verkrijgbaar. Vraag ernaar bij de kassa.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp