Streekmuseum Reeuwijk geeft sneakpreview tijdens Open Monumentendag op 14 september

Willem van Dijk en Jan Krom, imkers bij het Streekmuseum. Foto: Wim Verweij

Reeuwijk-Brug – Op zaterdag 14 september opent het Streekmuseum aan de Oudeweg 3 in Reeuwijk ook zijn deuren tijdens de Open Monumentendag, met tal van leuke activiteiten voor jong en oud.

Bezoekers kunnen genieten van streekproducten, zoals honing van de bijen van het Streekmuseum en heerlijke kaas en groenten uit de regio. Daarnaast worden er korte rondleidingen gegeven door de nieuwbouw en is er een speciale pop-up bioscoop met films over de vervening van de plassen en de lokale kaashandel. Dit is extra bijzonder, omdat binnenkort ook het oude Kaasmuseum uit Bodegraven deels naar deze nieuwe locatie verhuist.

Naast de oude boerderij van het museum is een prachtige nieuwe schuur verrezen, waar vrijwilligers hard werken aan een toekomstbestendig museum dat het verhaal van Reeuwijk, Bodegraven en de regio vertelt. Niet alleen komt er veel aandacht voor het rijke verleden, ons cultureel erfgoed en de lokale ambachten, maar er zal ook volop ruimte zijn voor actuele thema’s zoals duurzaamheid en hoe we in het Groene Hart omgaan met stijgend water en een dalende bodem.

Het vernieuwde Streekmuseum. Foto: Cornelis Hagen

Medio voorjaar 2025 zal het nieuwe deel van het Streekmuseum officieel worden geopend. Tijdens de Open Monumentendag op 14 september aanstaande krijg je alvast een sneakpreview van de nieuwe functies. Wist je dat het Streekmuseum ook een belangrijk informatiepunt wordt voor toeristische uitjes in de omgeving?

Kortom, kom op 14 september langs en ontdek hoe het Streekmuseum in Reeuwijk elke dag weer een stukje mooier én leuker wordt!

Datum: Zaterdag 14 september 2024

Tijd: 10:00 – 16:00 uur

Locatie: Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3, Reeuwijk-Brug

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp