Beleef Romeins Woerden met Leve Laurium

Woerden – Van 6 tot en met 15 september staat Woerden in het teken van het Romeinse verhaal. De festiviteiten beginnen met de Wijnloop, dit jaar met een Romeins tintje en én food. Er is een Romeinenroute door de binnenstad en een speurtocht, waarmee mooie prijzen te winnen zijn.

Bezoekers krijgen de gelegenheid om ‘echte’ Romeinen te ontmoeten en zelfs de strijd met hen aan te gaan. Daarnaast zijn er rondleidingen beschikbaar in het museum, en voor de avontuurlijke deelnemers is er een unieke rondleiding op een sup. De feestweek wordt feestelijk afgesloten met de Open Monumentendag.

Leve Laurium! Een week lang viert Woerden het Romeinse verhaal van Woerden.

Nachtmuseum op vrijdag 6 september 18-21 uur
Het museum is deze avond ook toegankelijk voor andere bezoekers, maar alleen de deelnemers aan de Wijnloop ontvangen een glas wijn en gratis entree.

Versla een Romein! op zaterdag 7 september rond 12-15.30 uur
Ga de challenge aan en versla een Romein met een Romeins potje dobbelen of rota. Zie de infokraam van de SHHV op de Streekmarkt (tegenover Kruidvat)

Katapult bouwen op woensdag 11 september 15-17 uur
Kom zelf een Romeinse katapult knutselen bij het museum! Aanmelden is niet nodig en het mooiste is: het museumbezoek is tijdens deze activiteit helemaal gratis! 

‘Romeinse’ instaprondleiding op donderdag 12 september 14 uur
Deze instaprondleiding staat dit keer in het teken van de Romeinen. Geen extra kosten (alleen entree).De Leve Laurium! week sluit af met de Open Monumentendagen,

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp