Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk onderzoekt oprichting van Jongeren Cultuurraad

Bodegraven-Reeuwijk – In navolging van eerdere culturele initiatieven onderzoekt de Culturele Commissie van Bodegraven-Reeuwijk de mogelijkheid om een Cultuurraad voor jongeren op te richten. Deze raad moet een platform worden waar jongeren actief kunnen participeren in het culturele leven van de gemeente.

Met de Cultuurraad voor jongeren wil de commissie jongeren de kans geven om mee te denken en betrokken te raken bij het ontwikkelen en organiseren van culturele activiteiten. De raad zal dienen als een klankbord voor culturele organisaties en bijdragen aan een divers aanbod van activiteiten die aansluiten bij de interesses van de jongere inwoners.

De Culturele Commissie wil hierin nauw gaan samenwerken met de CMK (Cultuureductie Met Kwaliteit)-coach in de gemeente. Daarnaast wordt ook het Evertshuis als belangrijke partner betrokken bij het initiatief, gezien het brede scala aan activiteiten dat al plaatsvindt voor jongeren in dit culturele centrum.

“We zien dat er in het Evertshuis al veel gebeurt op het gebied van jeugd en cultuur. Door de oprichting van een Cultuurraad voor jongeren kunnen we hun betrokkenheid verder vergroten en nieuwe ideeën stimuleren,” aldus de Culturele Commissie.

De komende maanden worden verdere stappen gezet om de haalbaarheid van de Cultuurraad te onderzoeken en mogelijke samenwerkingsverbanden met jongeren, jongerenorganisatie en culturele instellingen te ontwikkelen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp