Nieuwsgierige Raamkatten staren je aan bij de Kleiwegbrug

Gouda – Wie denkt onopgemerkt in het Brugwachtershuisje bij de Kleiwegbrug te kunnen gluren, komt bedrogen uit. De Goudse raamhuisdieren van beeldend kunstenaar Astrid den Haan zitten op de loer en staren je recht aan. Haar in 2015 begonnen en nog steeds groeiende serie Raamkatten & Co is uitgegroeid tot een bijzonder beeld van huisdieren die ongegeneerd nieuwsgierig achter de huiselijke ramen naar buiten gluren. Velen zullen zich herkennen in het moment waarop ze oog in oog met deze dieren hebben gestaan.

De tentoonstelling Raamkatten & Co wordt op vrijdag 30 augustus om 20:00 uur officieel geopend op de locatie Korte Vest 2a. Aansluitend is er gelegenheid om na te praten in kunstcentrum De Firma, Achter de Kerk 13, Gouda. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. De expositie is daarna dagelijks te zien tot en met 20 oktober.

Astrid den Haan is een veelzijdige, autodidact fotograaf en een vrije geest. In haar werk legt ze de schoonheid vast van de ‘verborgen kant’, van het minder voor de hand liggende, het imperfecte en het onvolmaakte. De kracht en het verval van de natuur fascineren haar, evenals de groeiende afstand tussen de mens en de natuur. Naast haar werk als fotograaf voor de gemeente Gouda maakt ze volop vrij werk, dat een combinatie is van straatfotografie en macrofotografie—puur, observerend en eerlijk. Raamkatten & Co is een van haar projecten, waarvan eerder ook een boek is verschenen.

Meer informatie is te vinden op: www.eyemindpictures.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp