EDGH.nl Lanceert uniek lokaal online sportmagazine SPRT! in samenwerking met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Bodegraven-Reeuwijk – 21 juli 2024. De vraag waarom EDGH.nl niet meer aan sport doet, bereikt het redactieteam regelmatig. De teleurstelling is vaak groot wanneer het antwoord luidt dat met het online magazine KNST! bewust een andere weg is ingeslagen. Toch bleef de drang naar sportjournalistiek kriebelen, vooral met de prachtige sportzomer voor de deur. Daarom is besloten een uniek project te lanceren: een online sportmagazine genaamd SPRT! met als gasthoofdredacteur wethouder Dirk-Jan Knol en in samenwerking met het Leefstijlakkoord B-R en SenW Bodegraven-Reeuwijk.
De Olympische Spelen in Parijs 2024 vormen de aanleiding, maar SPRT! staat vooral boordevol verhalen over lokale toppers. Er wordt aandacht besteed aan de onmisbare vrijwilligers van de voetbalverenigingen in Bodegraven-Reeuwijk, lokale sportverenigingen en nieuwe sporten zoals padel en acrogym. Ook worden de Special Olympic Toppers van Forza en inwoners die deelnamen aan eerdere Spelen belicht. Daarnaast biedt het magazine gezondheidstips, wandeltips en portretten van jonge talenten die misschien wel op weg zijn naar een Olympisch podium. Voormalig Olympische coach Robin van Galen bespreekt het belang van lokale sport voor toptalent, en de buurtsportcoaches komen aan het woord.

Een deel van het redactieteam van SPRT! samen met NOS-verslaggever Jeroen Grueter. (v.l.n.r., Dennis Boele [SenW Bodegraven-Reeuwijk], Hoofdredacteur wethouder Dirk-Jan Knol, Jeroen Grueter [NOS-verslaggever en opgegroeid in Bodegraven], AnneMarie Visser [hoofdredacteur EDGH.nl), Patrick Vegt [EDGH.nl]. 

In SPRT! is ook een exclusief interview met NOS Sportverslaggever Jeroen Grueter te vinden, die zijn roots in Bodegraven heeft. In een podcast met wethouder Knol deelt hij zijn ervaringen op verschillende Olympische Spelen en zijn bewondering voor Tes Schouten, die tijdens Parijs 2024 op de 200 meter schoolslag een reële kans op een medaille maakt. Haar eerste trainer, Rob Lina van BZ&PC, vertelt hoe haar unieke talent al op jonge leeftijd zichtbaar was. SPRT! is nu online beschikbaar, 75 pagina’s dik, en de eerste – en voor zover bekend enige – lokale sportglossy in Nederland.

Klik op de voorpagina om SPRT! te lezen!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp