Nachtvlinders kijken aan de Oude Rijn

Nieuwerbrug – In het groene hart van Nederland ligt Theetuin “De Koffietuin”. Op vrijdagavond 26 juli organiseert IVN IJssel en Gouwe hier een nachtvlinder-kijkavond.

Nachtvlinders zie je niet zomaar. Een eenvoudige manier om nachtvlinders in de tuin te bekijken, is door ze te observeren terwijl ze nectar drinken bij bloemen. Sommige bloemen bloeien pas ’s avonds en trekken met hun geuren nachtvlinders aan. Omdat niet iedereen deze bloemen in de tuin heeft, gebruikt IVN IJssel en Gouwe op 26 juli een lokmiddel om meer nachtvlinders te kunnen zien.

Met behulp van lampen worden nachtvlinders op verschillende locaties aangetrokken, zodat ze van dichtbij bewonderd kunnen worden. Ook wordt er aandacht besteed aan vleermuizen. Het is een late excursie, maar door deze boeiende diergroepen is het zeker de moeite waard om op te blijven!

De activiteit begint om 22.00 uur in Theetuin “De Koffietuin”, Weijpoort 12 in Nieuwerbrug aan den Rijn en duurt tot ongeveer 23.30 uur. De deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is gewenst.

Ben je nieuwsgierig? Meld je dan aan voor de activiteit. Hoe je dit kunt doen, staat op de website: IVN IJssel en Gouwe.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp