Heerlijk wandelen tussen Luistenbuul en Zouweboezem

Regio – Volop natuur, doorkijkjes, spannende paden en vooral veel variatie – wat wil een wandelaar nog meer? Vanaf de dijk kijk je uit over de groene uiterwaarden van de Lek. Daarna dwaal je via ruige paden door de open graslanden, plukken bos en intieme kades van Polder Achthoven. Tot slot wacht de Zouweboezem: riet, water én kans op purperreigers.

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de regio rond de Lek en de Zouweboezem. De route begint bovenop de dijk, waar je wordt getrakteerd op een panoramisch uitzicht over de uitgestrekte groene uiterwaarden van de Lek. Hier voel je de vrijheid en de rust van de natuur.

Vervolgens voert de wandeling je via ruige paden door de open graslanden en bosjes van Polder Achthoven. Deze polder biedt een afwisselend landschap waar je als wandelaar volledig in op kunt gaan.

Als kers op de taart bereik je de Zouweboezem, een waar vogelparadijs. De combinatie van rietvelden en water zorgt voor een uniek biotoop waarin veel bijzondere vogels te spotten zijn. Met een beetje geluk zie je zelfs de purperreiger overvliegen. Dit natuurgebied biedt een rustgevend decor waarin je kunt genieten van de rijke biodiversiteit en de schoonheid van de ongerepte natuur.

Praktische Informatie
De wandelroute is goed bereikbaar en geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen voor het spotten van vogels en andere dieren in de Zouweboezem. Voor meer informatie over de wandelroute en het natuurgebied, klik hier.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp