Mogelijke restauratie toren St. Willibrorduskerkwordt duur

Bodegraven – De verzakkende toren van de St. Willibrorduskerk moet binnen 5 tot 10 jaar worden gerestaureerd, maar het liefst nog eerder. De kosten hiervoor zullen minimaal een miljoen euro bedragen. Deze boodschap gaf de locatieraad van geloofsgemeenschap St. Willibrordus op zondag 14 juli mee aan een zaal vol parochianen.

Tijdens een eerste bijeenkomst op 5 mei jl. gaven het locatiebestuur en de gebouwencommissie een presentatie over de verzakkende toren. Dat er iets moest gebeuren, was toen al duidelijk. Vervolgens is een gesprek een constructeur ingepland om te kijken wat er moet gebeuren, wanneer dat zou moeten en vooral wat het zou gaan kosten.

Uit het gesprek kwamen twee conclusies naar voren: binnen 5 tot 10 jaar, maar eigenlijk eerder, moet de fundering versterkt worden, anders wordt de toren te instabiel. En als je dit gaat doen, kost het je minimaal een miljoen euro.

De duidelijk verschrikte zaal zat vol vragen, met name of de gemeenschap een project van deze omvang en dat bedrag wel aankan. Het locatiebestuur gaf aan hier nog geen uitsluitsel over te kunnen geven en bezig te zijn met verschillende scenario’s. Daarbij kijkt het bestuur naar de toekomstige grootte van de geloofsgemeenschap, het kerkbezoek, het vrijwilligersbestand en uiteraard wat dat alles doet voor de financiële positie. Hierbij zal het belang van de geloofsgemeenschap voorop staan.

Aan het einde van de bijeenkomst vroeg het locatiebestuur om gebed om wijsheid bij de overwegingen en de te nemen besluiten.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp