Samen fietsen en genieten bij Stichting BuddyBike Bodegraven

Bodegraven – Stichting BuddyBike zet zich in om jong en oud die niet zelfstandig kunnen fietsen, de vreugde van een fietstocht te laten beleven. De organisatie draait op de inzet van 45 enthousiaste vrijwilligers die graag hun tijd en energie besteden aan het fietsen met de gasten.

Een BuddyBike is een unieke duofiets waarbij je naast elkaar zit, wat het mogelijk maakt om tijdens het fietsen gezellig te praten en samen van de omgeving te genieten. De vrijwillige ‘Bikers’ hebben een speciale training gevolgd om de BuddyBike veilig en verantwoord te kunnen besturen. Ze krijgen ook regelmatig bijscholing om hun vaardigheden up-to-date te houden.

Sinds de oprichting in 2016 heeft de stichting met veel inzet gewerkt en beschikt nu over twee BuddyBikes. Deze fietsen worden intensief gebruikt en hebben samen al een indrukwekkende afstand van 21.400 km afgelegd! Dankzij de steun van bedrijven, serviceclubs en gulle gevers konden deze fietsen worden aangeschaft.

Stichting BuddyBike heeft een ANBI-status, waardoor donaties fiscaal aftrekbaar zijn. Steun blijft essentieel voor het onderhoud van de fietsen en om de kosten voor de ritten laag te houden. Hierdoor blijft het voor iedereen toegankelijk om een rit aan te vragen en te genieten van een ontspannen fietstocht door het Groene Hart.

Extra vrijwilligers gezocht
De BuddyBike wint steeds meer aan populariteit in Bodegraven, wat resulteert in een groeiende vraag naar fietstochten. Daarom zoekt de stichting voortdurend extra vrijwilligers om aan alle aanvragen te kunnen voldoen.

Heb je wekelijks een paar uur tijd en wil je bijdragen aan een zinvolle en plezierige activiteit? Neem dan contact op met Stichting BuddyBike! Wij verzorgen alle nodige instructies, en onze gasten zullen enorm blij zijn met jouw hulp. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer mensen we kunnen laten genieten van een ritje op de BuddyBike door ons prachtige Groene Hart.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp