Wil je iets goed doen voor de natuur en biodiversiteit?

Wil je iets goed doen voor de natuur en biodiversiteit? Dat kan heel simpel, in je eigen tuin. Plant inheemse bloemen! Deze bloemen groeien van nature in Nederland en zijn perfect voor ons klimaat. Ze zijn sterk, gezond en makkelijk te verzorgen. 

De kracht van inheems

Inheemse bloemen zijn belangrijk voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Doordat deze dieren van bloem naar bloem vliegen, helpen ze bij de onderlinge bestuiving van de planten, waardoor ze blijven groeien en bloeien. Door inheemse bloemen te planten, maak je jouw tuin aantrekkelijker voor deze dieren. En een tuin vol inheemse kleurrijke bloemen is leuk voor jezelf en geeft ook een boost aan de biodiversiteit. Een win win dus! 

IVN maakt het planten van inheemse bloemen eenvoudig. Kies bloemen die goed passen bij jouw tuin. Gebruik hiervoor de gratis IVN Bloeikalender, hierop staat aangegeven welke plantensoorten inheems zijn en wanneer ze in bloei staan. Zo kun je planten in jouw tuin zetten die elkaar opvolgen in bloei en heb je het hele jaar bloemen. Leuk voor jou én goed voor de vlinders en bijen. Of kies voor het kant-en-klare Tuiny Bloeipakket.  

IVN Tuiny Bloeipakket: bio, inheems én makkelijk

Samen met de biologische tuinplanten webshop Sprinklr hebben we het Tuiny Bloeipakket ontwikkeld om iedere tuin een boost aan biodiversiteit te geven. Het Tuiny Bloeipakket bevat 13 inheemse en biologische planten die zorgen voor een lange bloeiboog van het voorjaar tot het najaar.

Bij biologische kweek worden planten opgekweekt met natuurlijke voeding en mest. Om plagen te bestrijden schieten legers lieveheersbeestjes, aaltjes, mijten en andere biologische bestrijders te hulp. Biologische planten zijn sterke planten: ze hebben op eigen kracht moeten groeien, daardoor zijn de wortels vaak beter ontwikkeld. Verder weet je dat je geen gifstoffen aan je omgeving toebrengt door deze planten een plekje te geven in jouw tuin. Met inheemse bloemen zorg je voor een kleurrijke tuin die bruist van het leven. 

Bron: ivn

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp